Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Αυτή η γιαγιά πρόσφυγας 111 ετών εγκλωβίστηκε στην Ελλάδα - Θέλει να πάει στις δισέγγονές της στη Γερμανία

Η Λέιλα Σάλεχ, στα 111 της χρόνια, βρίσκεται εγκλωβισμένη στην Ελλάδα και μόνος της σκοπός είναι να ταξιδέψει στη Γερμανία.

Η Λάιλα Σάλεχ γεννήθηκε στο Κομπάνι της Συρίας το 1907. Εγκατέλειψε την πατρίδα της λόγω του πολέμου και με την οικογένεια της κατόρθωσε να φτάσει στην Ελλάδα. Έχοντας κλείσει 111 χρόνια ζωής, η γηραία προσφυγάς ποθεί μονο ένα πράγμα. Να ξαναδεί τις εγγονές της που ζουν στη Γερμανία.

Καθώς σκέφτεται τη Νισρίν και την Μπεριβάν, το μυαλό της ταξιδεύει στην ζώη που άφησε πίσω της. «Η ζωή στο Κομπάνι ήταν πολύ ωραία. Οι άνθρωποι είχαν δουλειά, ο κόσμος είχε μια κανονική ζωή. Ο πόλεμος διέλυσε την πόλη. Μόνο ερείπια έχουν μείνει. Οι κάτοικοι εγκατέλειψαν την πόλη και προσπαθούν να σωσουν τις ζωές και τα παιδιά τους. Τίποτα δεν έχει μείνει από την παλιά μας ζωή» δήλωσε στην κάμερα του euronews η Λάιλα Σάλεχ.

Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα. Στη Λάιλα Σάλεχ έχει χορηγηθεί άσυλο, όχι όμως και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας της. Αυτό σημαίνει ότι είναι η μόνη που μπορεί να ταξιδέψει, κάτι πρακτικά αδύνατο λόγω της ηλικίας της. Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Solidarity Now» και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες προσπαθούν να λύσουν τον γόρδιο δεσμό.

«Στόχος μας είναι να γίνει ότι είναι δυνατό, το γρηγορότερο δυνατό, ώστε όλοι μαζί οι άνθρωποι να μπορέσουν να ταξιδέψουν. Πρέπει όλοι να φτάσουν μαζί στην Γερμανία. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να τονίσουμε την ευαλωτότητα της κατάστασης για να κινηθούν οι διαδικασίες γρηγορότερα για όλους» υποστηρίζει η Βάλια Σαββίδου, υπεύθυνη Τύπου και εκδηλώσεων του «Solidarity Now».

Οι εγγονές της Λάιλα Σάλεχ θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, όμως δεν έχουν τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά αεροπορικού εισιτηρίου. Στη Γερμανία έχουν παντρευτεί, έχουν αποκτήσει παιδιά, ενώ και οι δύο εργάζονται. Η Νισρίν και η Μπεριβάν μπορούν να βοηθήσουν τα «εγκλωβισμένα» μέλη της οικογένειας τους, να ξεκινήσουν μια καινούρια ζωή.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ