Βγάζουν από τη φυλακή & μεταθέτουν Μητρετώδη και Κούκλατζη στην πρεσβεία της Άγκυρας

Διπλωματικό τρικ.

Με απόφαση του Συμβουλίο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ), οι Δημήτρης Κούκλατζης κι Άγγελος Μητρετώδης που βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανούπολης θα μεταφερθούν στην πρεσβεία της Άγκυρας καθώς θα θεωρούνται, πλέον, διπλωματικοί υπάλληλοι εφόσον μετατίθενται σε «αποστολή εξωτερικού». Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Ακόλουθος Αμύνης (ΑΚΑΜ) Αγκύρας μαζί με τους ακολούθους των τριών Κλάδων και τους βοηθούς τους που είναι διπλωματικοί υπάλληλοι ενώ είναι και στρατιωτικοί.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, έτσι, θα αποκτήσουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία κι έτσι καταρρίπτεται ένα από τα επιχειρήματα της τουρκικής Δικαιοσύνης, η οποία δεν τους έχει απαγγείλει κατηγορίες. Μάλιστα, θα κατατεθεί σύντομα εκ νέου αίτημα αποφυλάκισής του. Επίσης, ο Δημήτρης Κούκλατζης κι ο Άγγελος Μητρετώδης θα λάβουν αμοιβή στρατιωτικών εν υπηρεσία στο εξωτερικό. Με αυτή την απόφαση δίδεται το στίγμα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ξεχνούν εκείνους που είναι σε ανάγκη.

Το αίτημα για μεταφορά των δύο στρατιωτικών στην πρεσβεία της Άγκυρας ως διπλωματικών υπαλλήλων θα προωθηθεί, ως τροπολογία, στο Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο είναι αρμόδιο για τη διευθέτηση του ζητήματος. Ύστερα, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα καταθέσει τη σχετική τροπολογία σε ένα επερχόμενο νομοσχέδιο στη Βουλή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ