Το Brexit φέρνει ακόμα πιο κοντά την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο η Νίκολα Στέρτζον.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος στην περιοχή σχετικά με την ανεξαρτητοποίησή της από το Ηνωμένο Βασίλειο, όταν οριστικοποιηθεί η μορφή του Brexit.

Η πλειοψηφία των Σκωτσέζων δεν επιθυμούν την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση κι η επικεφαλής του Σκωτσέζικου Εθνικού Κόμματος (SNP) δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV: «Μόλις θα υπάρξει περισσότερη σαφήνεια, την οποία ελπίζουμε να έχουμε φέτος το φθινόπωρο, για το αποτέλεσμα του Brexit και για τη μελλοντική σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε θα εξετάσω ξανά το θέμα του χρονοδιαγράμματος ενός δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία».

Επίσης, τόνισε ότι το κόμμα της δεν θα παρεμποδίσει τυχόν διενέργεια δεύτερου δημοψηφίσματος όσον αφορά στο Brexit αλλά εξέφρασε τους ενδοιασμούς της σε περίπτωση που οι διαφορετικές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν αποκλίνοντα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ