«Ο γιος μου ήταν θύμα μπούλινγκ» δηλώνει ο πατέρας του 17χρονου

«Μας είπε συγγνώμη» είπε ο πατέρας.

Θύμα μπούλινγκ υποστηρίζει ο πατέρας του ότι ήταν ο 17χρονος Δημήτρης Παγουρτζής, που δολοφόνησε τουλάχιστον 9 ανθρώπους σε λύκειο της Σάντα Φε στο Τέξας.

«Μας είπε συγγνώμη που μας ανακάτεψε τόσο πολύ και δεν ήθελε να δείξει το πρόσωπό του μπροστά μου. Δεν ήταν το παιδί αυτό που λένε στην τηλεόραση. Στο τέλος κράτησε και την ψυχραιμία του, από την οποία έδωσε και λίγη δύναμη στη μάνα του και μας είπε ότι μας αγαπάει και θα μας αγαπάει για πάντα» ανέφερε ο πατέρας του 17χρονου στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και πρόσθεσε: «Το παιδί το πείραζαν, πρέπει να το χτύπησαν, του έκαναν μπούλινγκ πολλοί, όχι ένας, γιατί δεν ήταν αδύνατο παιδί, ήταν γερό. Μάλλον η βία ήταν από πολλά άτομα, "φτιαγμένη" βία».

Σχετικά με την εκδοχή που θέλει μια συμμαθήτρια του 17χρονου να τον έχει απορρίψει ερωτικά, ο πατέρας του υποστηρίζει: «Νομίζω τα είχε με την κοπέλα και του έκαναν μπούλινγκ, κάτι έγινε εκεί, γι' αυτό έγινε κι αυτό. Και να το έκαναν επίτηδες το μπούλινγκ, αυτοί δηλαδή να το έπιασαν στη γωνία και τέτοια. Πήγαιναν και θα το κορόιδευαν και μπορεί και μπροστά στην κοπέλα αυτά, γι' αυτό πρέπει να έγινε αυτό που έγινε. Το αγόρι μου δεν είναι άνδρας, είναι παιδί, δεν μπορούμε να τα ρίξουμε όλα στο παιδί, είναι κι άλλοι υπεύθυνοι κι αυτοί που έκαναν μπούλινγκ και αυτοί που άφησαν το παιδί να μπει μέσα».

Αναφορικά με τυχόν ευθύνη που έχει ο ίδιος λόγω της ενασχόλησής του με τα όπλα, τόνισε: «Τι να πω και σε ποια να απαντήσω σε αυτά που λένε αυτοί; Αυτό είναι ψέματα, απλώς είχα το χόμπι γιατί ήμουν ναυτικός, ψάρευα και στο κυνήγι, αλλά αυτό το έχω σταματήσει εδώ και 20 χρόνια και μπορώ να το αποδείξω».

Ο ίδιος, τέλος, απολογείται στις οικογένειες των θυμάτων: «Και ζητάω πάλι συγγνώμη για αυτή την κοπέλα, ποιος βγήκε από εκεί και είπε ότι πήγε ο Δημήτρης και δεν τον ήθελε και αυτά και πήγαν και το είπαν στο σχολείο. Εφόσον το είπαν στο σχολείο, ήταν υποχρεωμένοι να ειδοποιήσουν την οικογένεια ότι υπάρχει πρόβλημα. Είναι άδικο αυτό που γίνεται και για τα παιδιά που χάθηκαν πρώτα. Πονάω για όλα τα παιδιά και για τα παιδιά που έφυγαν πονάω. Δεν έφταιγαν τα παιδιά, άλλοι ήταν που έκαναν τη δουλειά. Δεν έκαναν αυτά τα παιδιά τα άγια. Πήγα στο σπίτι και δίπλα, οι γείτονες έχουν κηδεία. Εχουν κηδεία για το παιδί που έχασαν οι γονείς».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ