15 τρικ διακόσμησης για να κάνετε το μικρό σαλόνι σας να φαίνεται μεγάλο αλλλά & καλόγουστο

Το σαλόνι έχει τους δικούς του κανόνες.

Το σαλόνι είναι ο κύριος χώρος ενός σπιτιού κι ακόμα κι αν είναι μικρό με τις 15 συμβουλές που ακολουθούν, μπορείτε να το κάνετε να φαίνεται μεγάλο και, μάλιστα, καλόγουστο.

Αρχικά, κάντε το ζεστό και φιλόξενο κρατώντας σχετικά κοντά μεταξύ τους τα έπιπλα και προσθέτοντας χαλιά και μαξιλάρια. Εν συνεχεία, προσθέστε μια κρεμαστή καρέκλα. Κρατήστε λευκούς τους τοίχους και σε απαλές αποχρώσεις τις κουρτίνες του δωματίου. Μπορείτε, ακόμα, να στρώσετε μεγάλα χαλιά με έντονους σχεδιασμούς. Τα σκαμπό και δύο μικρά τραπεζάκια (αντί για ένα μεγάλο) μπορούν να κάνουν το μικρό σαλόνι σας να φαίνεται μεγάλο.

Επιπροσθέτως, κρεμάστε τις κουρτίνες σας κάπως ψηλότερα. Ο χώρος μπορεί να φαίνεται μεγαλύτερος αν οι τοίχοι έχουν σκούρους χρωματισμούς και τα έπιπλα είναι λευκά. Οι μεγάλες πολυθρόνες μοιάζουν ως μια καλαίσθητη επιλογή για μικρά σαλόνια ενώ τα έπιπλα μπορούν να έχουν πολλαπλή χρησιμότητα.

Ο σωστός φωτισμός καθώς κι ο ελεύθερος χώρος πίσω από τα έπιπλα μπορούν να αποτελέσουν μια καλή επιλοηγή. Επίσης, η διακόσμηση στους τοίχους ας εκτείνεται σε όλο το μέγεθός τους. Τέλος, τα χαμηλά έπιπλα βοηθούν το μικρό σαλόνι να μοιάζει μεγαλύτερο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ