Η συνάντηση Τσίπρα- Μπουτάρη, το "χρίσμα" & η επίθεση- «Τα τρία "στρατιωτάκια" που τιμωρήθηκαν με φυλακή είναι παιδικά παιχνίδια, πρέπει να φτάσουμε στη ρίζα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνάντηση είχαν στην συμπρωτεύουσα ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γιάννη Μπουτάρη.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη, λίγες ημέρες μετά την σε βάρος του επίθεση.

Η σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού, ωστόσο, δεν έγινε μόνο για λόγους συμβολισμού και επίδειξης αλληλεγγύης.

Ο Πρωθυπουργός και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκαναν κοινές δηλώσεις μετά το τέλος της συνάντησής τους και απάντησαν σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου. Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του τόνισε ότι ενθάρρυνε τον κ. Μπουτάρη να μπει μπροστά ώστε να παραμείνει η Θεσσαλονίκη μια δημοκρατική πόλη.

Τόνισε, δε, ότι επισκέφθηκε τον δήμαρχο για να εκφράσει τη συμπαράστασή του για «τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το προηγούμενο Σάββατο από οργανωμένες δυνάμεις της ακροδεξιάς στην παραλία της Θεσσαλονίκης».

Ο ίδιος, ο Γιάννης Μπουτάρης, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στην επίθεση που δέχτηκε, τονίζοντας «Η περιπέτεια αυτή δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, ήταν ξεκάθαρα οργανωμένη... Τα τρία "στρατιωτάκια" που τιμωρήθηκαν με φυλακή, αυτά είναι παιδικά παιχνίδια. Το θέμα είναι να φτάσουμε στη ρίζα, να δούμε από που ξεκίνησε η ιστορία».

Δείτε το βίντεο...

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ