Champions League: ο αποψινός τελικός των ρεκόρ μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ

Στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Στο «Olimpiyskiy» του Κιέβου και μπροστά σε 63.000 θεατές θα αναμετρηθούν απόψε (26/05, 21:45), Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ, με φόντο το κύπελλο του Champions League. Πρεσβευτής του τελικού είναι ο Αντρέι Σεφτσένκο, κάτοχος του τροπαίου με τη Μίλαν (2003) σε μια «μονομαχία» με πολλά ρεκόρ.

Αρχικά, η Ρεάλ Μαδρίτης θα προσπαθήσει να κατακτήσει το κύπελλο για τρίτη διαδοχική χρονιά, κάτι που αν συμβεί θα είναι μοναδικό στην ιστορία του θεσμού με την παρούσα μορφή. Αυτό, μάλιστα, θα είναι το 13ο τρόπαιο συνολικά. Ο Ζινεντίν Ζιντάν θα προσπαθήσει, ως προπονητής, να οδηγήσει τους Μαδριλένους στην κορυφή της ποδοσφαιρικής Ευρώπης κι ο Κριστιάνο Ρονάλντο στοχεύει να γίνει ο παίκτης που θα προσθέσει πέμπτο Champions League στη συλλογή του. Πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Πάκο Χέντο (πάλι της «Βασίλισσας») με έξι κατακτήσεις.

Από την άλλη, η Λίβερπουλ των πέντε τροπαίων θα βρεθεί σε τελικό Champions League για 8η φορά στην ιστορία της κι ύστερα από 11 χρόνια. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ είναι η «αιχμή του δόρατος» της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ και με 32 γκολ, μόνο στη φετινή Premier League, οδήγησε το Βρετανικό Μουσείο να συμπεριλάβει ένα ζευγάρι παπούτσια του ποδοσφαιριστή δίπλα σε αρχαία αιγυπτιακά εκθέματα.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί πέντε φορές, με τη Λίβερπουλ να έχει τρεις νίκες και τη Ρεάλ Μαδρίτης, δύο. Αξιοσημείωτη είναι η αναμέτρησή τους, το 1981, στο Παρίσι, στο πλαίσιο του τελικού του -τότε- Κυπέλλου Πρωταθλητριών, όταν οι Άγγλοι είχαν επιβληθεί με 1-0 των Ισπανών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ