Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών την Τετάρτη 30 Μαΐου - Τι θα γίνει στα δημόσια νοσοκομεία

η ομοσπονδία ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας – ΟΕΝΓΕ, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα δουλέψουν τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, την Τετάρτη 30 Μαΐου, καθώς η ομοσπονδία ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας – ΟΕΝΓΕ, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Παράλληλα, καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς «να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 30 Μάη και να δώσουν το απεργιακό «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα».

Το απεργιακό – διεκδικητικό πλαίσιο της ΟΕΝΓΕ είναι:

«Υπογραφή νέας κλαδικής συμφωνίας. Σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας. 5ήμερο-6ωρο-30ωρο με μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα. Κατάργηση του νομοθετικού εκτρώματος που διευθετεί το χρόνο εργασίας.

Αποκατάσταση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών μας απωλειών.

Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος επικουρικός, κανείς συμβασιούχος. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ύψος των σύγχρονων αναγκών.

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο το λαό».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ