Κωστής Χατζηδάκης: Η ΝΔ ούτε κινητοποιεί, ούτε εμποδίζει τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό - Τα προκαλεί ο Τσίπρας με τους χειρισμούς του

Ο κ. Χατζηδάκης κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι αποδέχτηκε την πρόταση των Σκοπίων «Μακεδονία του Ίλιντεν», την οποία και έθεσε στους πολιτικούς αρχηγούς, παρά το γεγονός ότι αποτελεί ξεκάθαρη έκφανση αλυτρωτισμού

Ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, με τους χειρισμούς του, έχει προκαλέσει τις κινητοποιήσεις για το Σκοπιανό, ενώ επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό για την υποδοχή που επιφύλαξε στην πρόταση «Μακεδονία του Ιλιντεν».

Οι πολίτες είναι ελεύθεροι να κατέβουν στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό που προγραμματίζονται σε πολλές πόλεις για τις 6 Ιουνίου, δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ, ενώ συμπλήρωσε ότι η ΝΔ ούτε κινητοποιεί, ούτε τα εμποδίζει.

Ο πρωθυπουργός έχει προκαλέσει τις κινητοποιήσεις για το Σκοπιανό με τους χειρισμούς του, συνέχισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ενώ σχολίασε ότι ο κ. Τσίπρας υφίσταται σήμερα τις συνέπειες για τους ελιγμούς που επιχείρησε με στόχο να διχάσει την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης με την ΠΓΔΜ, εκτίμησε ότι με βάση την έως τώρα ενημέρωση «δεν πάμε για ικανοποιητική συμφωνία», συμπληρώνοντας ότι δεν είναι καν σαφές εάν οδεύουμε προς κάποια σύγκλιση με τα Σκόπια για το ονοματολογικό.

Διευκρίνισε πάντως ότι η οριστική στάση της ΝΔ θα διαμορφωθεί αφότου εξεταστεί η όποια πρόταση καταθέσει η κυβέρνηση στην Βουλή.

Ο κ. Χατζηδάκης κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι αποδέχτηκε την πρόταση των Σκοπίων «Μακεδονία του Ίλιντεν», την οποία και έθεσε στους πολιτικούς αρχηγούς, παρά το γεγονός ότι αποτελεί ξεκάθαρη έκφανση αλυτρωτισμού, συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ