Τι συζήτησαν Βλαντιμίρ Πούτιν κι Εμανουέλ Μακρόν στην Αγία Πετρούπολη - Η Μπριζίτ Τρονιέ «έκλεψε» τις εντυπώσεις (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Ενισχύονται οι διμερείς σχέσεις Ρωσίας - Γαλλίας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποδέχθηκε τον Εμανουέλ Μακρόν, συνοδευόμενο από την Μπριζίτ Τρονιέ, στην Αγία Πετρούπολη και στο κέντρο των συζητήσεων τέθηκαν η κατάσταση στην Ουκρανία, στη Συρία και στο Ιράν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, καλωσορίζοντας τον Γάλλο ομόλογό του, είπε: «Οι σχέσεις μας αναπτύσσονται κι η εμπορική συναλλαγή μας ενισχύθηκε κατά 20%-25% πέρσι και, μάλιστα, αυξήθηκε ακόμα περισσότερο τους πρώτους μήνες του 2018».

Από την πλευρά του, ο Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε: «Οι διμερείς σχέσεις μας συνεχίζουν να αναπτύσσονται κι οι οικονομικοί δεσμοί ενισχύονται διαρκώς, κάτι που είναι θετικό. Σήμερα, θα υπογράψουμε έναν αριθμό σημαντικών συμβολαίων σε διάφορους τομείς.».

Ο Γάλλος Πρόεδρος, επίσης, τόνισε με νόημα: «Οι χώρες μας απολαύουν ειδικό καθεστώς, καθώς είμαστε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Έχουμε ισχυρούς και βαθιά ιστορικούς δεσμούς στη σφαίρα της διεθνούς πολιτικής. Πιστεύω ότι αυτό θα μας βοηθήσει να βρούμε λύσεις και να συνεργαστούμε σε όλες τις περιοχές, όπως η Ουκρανία, η Μέση Ανατολή, το Ιράν, η Συρία».

(Photo: TASS)

(Photo: TASS)

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ