Βολές Αμερικανών Γερουσιαστών κατά της Τουρκίας - «Αν δώσετε τα F-35 στην Τουρκία, θα τα χρησιμοποιήσει εναντίον της Ελλάδας» υποστηρίζουν (VIDEO)

Χαρακτηρίζουν ως «εχθρό» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αμερικανοί Γερουσιαστές κάλεσαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να μην προμηθεύσει την Τουρκία με μαχητικά αεροσκάφη F-35 γιατί, όπως υποστήριξαν, «θα χρησιμοποιθούν εναντίον της Ελλάδας». Επίσης, χαρακτήρισαν τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως «εχθρό».

Ο Μπραντ Σέρμαν, σύμφωνα με βίντεο που ανέβασε ο εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκιούρτ, φαίνεται να λέει στο Κογκρέσο: «Δεν είναι όπλα που θα χρησιμοποιηθούν στη μάχη κατά των τρομοκρατών. Είναι όπλα που θα χρησιμοποιηθούν κατά της Ελλάδας». Μάλιστα, υπενθύμισε τις σφαγές κατά Αρμενίων και Ελλήνων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και κάλεσε το υπουργείο Εξωτερικών να μείνει αμέτοχο.

Ο Ντάνα Ροχραμπάχερ, από την άλλη, αποκάλεσε «εχθρό» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κι υποστήριξε τους Κούρδους: «Χαίρομαι που πλέον έχουμε μια κυβέρνηση και έναν υπουργό όπως εσείς, που ξέρουν ότι δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους εχθρούς σαν να είναι φίλοι μας. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους εχθρούς ως εχθρούς και τους φίλους ως φίλους, όχι το αντίθετο. Ήλπιζα ότι θα στηρίζαμε τους Κούρδους. Ο Ερντογάν έχει γίνει εχθρός μας. Δεν είναι φίλος μας».

Ο Άλμπιο Σάιρς, τέλος, θύμισε τη συμπεριφορά της Τουρκίας προς τις ΗΠΑ: «Ελπίζω να μην σκέφτεστε να τους δώσετε τα F-35 στο μέλλον. Δίνουμε, δίνουμε, δίνουμε και μας χαστουκίζουν όταν τους χρειαζόμαστε!».

Δείτε τα σχετικά βίντεο: