Τσιπ νέας γενιάς θα φτιάξει η Apple για τα επόμενα iPhone

Τις μηχανές για την παραγωγή επεξεργαστών επόμενης γενιάς τους οποίους θα χρησιμοποιήσει στα καινούργια iPhone έβαλε μπροστά η Apple.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο ζήτημα η Semiconductor Manufacturing Co. της Ταϊβάν έχει ήδη ξεκινήσει την μαζική παραγωγή των νέων επεξεργαστών που πιθανότατα θα ονομάζονται A12. Τα νέα τσιπ , αρχιτεκτονικής 7 νανομέτρων, θα είναι μικρότερα αλλά ταυτόχρονα ταχύτερα και πιο αποδοτικά από αυτά αρχιτεκτονικής 10 νανομέτρων που συναντά κανείς στα σημερινά iPhone (iPhone 8 και iPhone X).

Εκπρόσωποι τόσο της της Apple και της TSMC αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Τα πιο ισχυρά τσιπ που αναμένεται να κατασκευάσει η εταιρεία θα βοηθήσουν τα iPhones να εκτελούν τις εφαρμογές γρηγορότερα αλλά και θα δώσουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στη μπαταρία μεταξύ δύο επαναφορτίσεων. Τα δύο αυτά νέα χαρακτηριστικά θα αποτελέσουν σημαντικά πλεονεκτήματα σε μια ανταγωνιστική βιομηχανία που παραμένει στάσιμη τον τελευταίο καιρό και κάνει προσπάθειες να επιτύχει περαιτέρω ανάπτυξη.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον Απρίλιο, η TSMC, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τσιπ παγκοσμίως είχε αναφέρει ότι ξεκίνησε την παραγωγή επεξεργαστών 7-νανομέτρων, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει αν προορίζονταν για έναν συγκεκριμένο συνεργάτη.

Ωστόσο οι μετοχές της TSMC δεν έδειξαν να απορροφούν τα καλά νέα αφού δεν κατάφεραν να κάμψουν τις ανησυχίες των επενδυτών για το πώς η Apple θα συνεχίσει την κερδοφόρα πορεία της εν μέσω της επιβράδυνσης της βιομηχανίας της κινητής τηλεφωνίας.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οι παραγγελίες smartphone μειώθηκαν κατά 8,5% το δ’ τρίμηνο ενώ παρουσίασαν πτώση της τάξης του 0,5% στο σύνολο του έτους, σύμφωνα με έρευνα της IDC.

Η Apple θα είναι ένας από τους πρώτους κατασκευαστές τηλεφώνων που θα χρησιμοποιήσουν τη νέα τεχνολογία chip σε συσκευές ευρείας κατανάλωσης ωστόσο δεν θα είναι η μοναδική.

Ο ισχυρότερος ανταγωνιστής της Apple, η Samsung Electronics, εργάζεται εντατικά για την προσθήκη αντίστοιχων επεξεργαστών στα νέα της τηλέφωνα και σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της θα ξεκινήσει την χρήση τους ήδη από το τρέχον έτος.

Οι προσπάθειες της Apple θέλουν να ξεπεράσουν αυτές της Qualcomm, του μεγαλύτερου κατασκευαστή τσιπ κινητής τηλεφωνίας, για επεξεργαστές αρχιτεκτονικής 7 νανομέτρων.

Παράλληλα βέβαια έχει κι έναν ακόμα ισχυρό ανταγωνιστή την Huawei Technologies Co. η οποία αυξάνει συνεχώς το μερίδιό της στην κινεζική και ευρωπαϊκή αγορά ενώ έχει αρχίσει να μπαίνει και στην αμερικανική όχι όμως με τηλέφωνα premium κατηγορίας αλλά μεσαίας μέσω της θυγατρικής Honor.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τουλάχιστον τρία νέα iPhone το φθινόπωρο, ένα ανανεωμένο iPhone X, ένα μοντέλου χαμηλού κόστους που θα έχει αρκετά από τα χαρακτηριστικά του iPhone X αλλά φθηνότερη οθόνη LCD και ένα ακόμα μοντέλο.

Από πλευράς της η TSMC έχει ανακοινώσει πως σκοπεύει να ξοδέψει περισσότερα από 10 δισ. δολάρια για να επεκτείνει την παραγωγής της αλλά και το κέντρο Έρευνας κι Ανάπτυξης όπου αναπτύσσει και την τελευταία τεχνολογία τσιπ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ