Βίντεο - εικόνες απόλυτης καταστροφής: Το ηφαίστειο Φουέγκο ξεσπάθωσε- 25 νεκροί, δεκάδες τραυματίες & τα ποτάμια λάβας λιώνουν ό,τι βρουν

Ανυπολόγιστες καταστροφές στη Γουατεμάλα...

Τουλάχιστον 25 άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από την μεγαλύτερη έκρηξη των τελευταίων δεκαετιών στη Γουατεμάλα.

Το ηφαίστειο Φουέγκο, που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της πόλης της Γουατεμάλας, εξερράγη και προκάλεσε τεράστιες καταστροφές.

(Photo: AFP)

Ποτάμια λάβας ξεχύθηκαν και σκότωσαν ανθρώπους που βρίσκονται ακόμη και μέσα στα σπίτια τους στο χωριό El Rodeo.


Ο Πρόεδρος Jimmy Morales κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα.

«Δυστυχώς το El Rodeo θάφτηκε και λόγω της λάβας δεν έχουμε καταφέρει να φτάσουμε στο χωριό La Libertad, όπου ενδέχεται επίσης να υπάρχουν νεκροί» δήλωσε ο Sergio Cabañas, επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών (Conred), σετοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

(Photo: Reuters)

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και αρκετά μικρά παιδιά, ενώ η συγκεκριμένη έκρηξη ήταν η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί στη χώρα από το 1974, όπως αναφέρει το BBC.

(Photo: AFP/ Getty)

Συνολικά περίπου 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από την έκρηξη, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, ενώ ο στρατός παρέχει βοήθεια για την διάσωση των ανθρώπων, αλλά και τον καθαρισμό από την τέφρα που έχει καλύψει τα πάντα στην περιοχή.

(Photo: AFP)

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ