Όταν η Τζένιφερ Λόπεζ κι η Σακίρα χόρεψαν στους ρυθμούς του Μουντιάλ - Ακούστε το φετινό τραγούδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου (VIDEO)

Οι νότες παίζουν μπάλα.

Σε κάτι περισσσότερο από 24 ώρες θα αρχίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Ρωσίας και για έναν μήνα όλος ο πλανήτης θα κινείται στους ρυθμούς της «στρογγυλής θεάς», την οποία ύμνησαν και δύο καλλίγραμμες θεές του μουσικού πενταγράμου. Ο λόγος για τη Shakira και την Jennifer Lopez που έχουν ερμηνεύσει το επίσημο τραγούδι της διοργάνωσης, η πρώτη του 2010 κι η δεύτερη του 2014.

Το Μουντιάλ του 2010 διεξήχθη για πρώτη φορά στην Αφρική, και δη στη Νότια Αφρική, κι η Shakira μας το θύμισε τραγουδώντας το «Waka Waka», βάζοντάς μας ταυτόχρονα και στο πνεύμα της βουβουζέλας.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το Μουντιάλ φιλοξενήθηκε από την πεντάκις κάτοχο του τροπαίου Βραζιλία κι η Jennifer Lopez συνεργάστηκε με τον Pitbull και την Claudia Leitte και μας τόνισαν ότι «Είμαστε ένα» («We Are One»).

Τα Παγκόσμια Κύπελλα, όμως, έχουν το επίσημο τραγούδι τους από τη διοργάνωση του 1962, που πραγματοποιήθηκε στη Χιλή, και το παρακάτω βίντεο μας τα θυμίζει.

Οι Γάλλοι διοργανωτές, το 1998, άλλαξαν τον ρου της μουσικής που είχε συνδεθεί με την ποδοσφαιρική γιορτή κι έτσι ο Πορτορικανός σταρ Ricky Martin μάς κάλεσε τότε στο «Κύπελλο της ζωής» («La Copa De La Vida»).

Στο πρώτο τουρνουά του 21ου αιώνα, το 2002, η Anastacia έκανε «Boom» και προώθησε με με τον καλύτερο τρόπο την κοινή διοργάνωση Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας, μιας και το Μουντιάλ φιλοξενήθηκε σε ασιατικό έδαφος για πρώτη φορά.

Όσο για τη φετινή διοργάνωση, που θα γίνει ταύτοχρονα σε δύο ηπείρους μιας κι έχουν επιλεγεί πόλεις τόσο στο ευρωπαϊκό όσο και στο ασιατικό κομμάτι της Ρωσίας, το επίσημο τραγούδι φέρει την υπογραφή των Nicky Jam, Will Smith και Era Istrefi.

Επιμέλεια: Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ