11+1 υπέροχα μυστικά για τέλειο μαύρισμα!

Το μαύρισμα όχι μόνο σας κάνει πιο σέξι αλλά σας κάνει να δείχνετε και πιο αδύνατη.

Με αυτές τις μικρές συμβουλές θα μαυρίσετε ομοιόμορφα και με ασφάλεια.

Φροντίστε το δέρμα σας πριν βγείτε στον ήλιο.
Το προηγούμενο βράδυ, βάλτε αρκετή ενυδατική κρέμα σε όλο σας το σώμα, ώστε να κάνετε το δέρμα όσο πιο βελούδινο γίνεται. Η πιο συνηθισμένη αιτία ενός ανόμοιου μαυρίσματος, είναι το ξηρό δέρμα. Φροντίστε, λοιπόν, να ενυδατώσετε σωστά όλα τα προβληματικά σημεία, όπως είναι οι καρποί, οι αγκώνες, τα δάχτυλα, τα γόνατα και τα πόδια.

Κάντε ηλιοθεραπεία μία με δύο ώρες την ημέρα.
Αν θέλετε να πετύχετε ένα καλό μαύρισμα, μία με δύο ώρες έκθεσης στον ήλιο είναι αρκετές. Απλά πρέπει να το κάνετε σε καθημερινή βάση και αφού ξεκινήσετε την έκθεση στον ήλιο λίγο-λίγο και σταδιακά (10’ την πρώτη μέρα, μισή ώρα τη δεύτερη κλπ.) Προσοχή: μακρυά από τον ήλιο τις ώρες 12-3 το μεσημέρι.

Ανανεώνετε τακτικά το αντηλιακό σας.
Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά το αντηλιακό είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά του σωστού μαυρίσματος. Στην αρχή, χρησιμοποιήστε κάποιο αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και στη συνέχει αντηλιακά με δείκτη 10-15. Είναι ιδανικά για μαύρισμα, γιατί χτίζουν σταδιακά το χρώμα, χωρίς εγκαύματα ή κοκκινίλες. Όλα φυσικά εξαρτώνται από τον τύπο της επιδερμίδας σας.

Να βάζετε αντηλιακό ακόμα και μέσα στο νερό.
Στην πραγματικότητα το νερό “τραβάει” περισσότερο τον ήλιο. Μπορεί να μην το νιώθετε αλλά κυριολεκτικά “ψήνεστε” περισσότερο.

Μαυρίστε ομοιόμορφα.
Στην ξαπλώστρα, φροντίστε να γυρίζετε κάθε 15 με 30 λεπτά, ώστε να δώσετε την ευκαιρία σε όλα τα σημεία του σώματός σας να εκτεθούν στον ήλιο.

Προστατεύετε το κεφάλι σας.
Φορέστε καπέλο, γυαλιά ηλίου και χρησιμοποιήστε αντηλιακή κρέμα, ειδικά για το πρόσωπο.

Φροντίστε να πίνετε πολλά υγρά.
Το 80% της επιδερμίδας σας είναι νερό. Όταν εκτίθεστε στον ήλιο, το δέρμα σας χάνει πολλή από την υγρασία του. Είναι καλό να πίνετε λίγο νερό κάθε 15 λεπτά.

Να έχετε το νου σας για μελανώματα.
Η ηλιοθεραπεία αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Να ελέγχετε τακτικά την επιδερμίδα σας και ειδικά τις ελιές σας, για περίεργα μελανώματα. Η επίσκεψη στον δερματολόγο είναι must κάθε χρόνο.

Κάντε ηλιοθεραπεία γυμνή όποτε μπορείτε.
Αν θέλετε να πετύχετε ένα ομοιόμορφο μαύρισμα σε όλο σας το σώμα, θα πρέπει, όποτε αυτό είναι εφικτό, να κάνετε ηλιοθεραπεία γυμνή. Μόνο φροντίστε να βάζετε έξτρα αντηλιακό στα ευαίσθητα σημεία, σύμφωνα με το tsemperlidou.gr.

Μην πίνετε αλκοόλ όταν είστε στον ήλιο.
Το αλκοόλ μπορεί να σας αφυδατώσει και να κάνει την επιδερμίδα σας πολύ πιο ευαίσθητη στα εγκαύματα. Επίσης συμβάλει στην εμφάνιση θερμοπληξίας.

Μην χρησιμοποιείτε baby oil.
Είναι σαν να ζητάτε από τον ήλιο να ακτινοβολήσει το δέρμα σας και να το τηγανίσει. Και δεν θέλετε να καρβουνιάσετε. Σωστά;

Μην κάνετε υπερβολές.
Όσο πιο αργά αποκτήσετε το μαύρισμά σας, τόσο πιο αργά θα το χάσετε. Αν εκτεθείτε υπερβολικά. θα κοκκινίσετε και θα γίνεται σαν αστακός. Αλλά οι περισσότεροι προτιμούν τον αστακό στο πιάτο και όχι στην παρέα τους!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ