Eurovision 2019: Τέσσερις πόλεις διεκδικούν τη διοργάνωση του διαγωνισμού - Τι γίνεται με την Ιερουσαλήμ

Η ισραηλινή κυβέρνηση αποφάσισε να μην εμπλακεί στις διαπραγματεύσεις της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της χώρας (IPBC/KAN) με την EBU για την πόλη που θα φιλοξενήσει τη Eurovision της επόμενης χρονιάς κι έτσι η Ιερουσαλήμ απέκτησε άλλους τρεις ανταγωνιστές για την ανάληψη της διοργάνωσης.

Όπως μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, σε τηλεδιάσκεψη που έγινε μεταξύ του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu, του υπουργού Οικονομικών Moshe Kahlon, του υπουργού Επικοινωνιών Ayoub Kara και του Γενικού Δικαστή Avichai Mandelblit αποφασίστηκε πως δεν θα υπάρξει πολιτική εμπλοκή στο ζήτημα ώστε να αποφευχθεί γενικευμένο μποϊκοτάζ λόγω του παλαιστινιακού ζητήματος. Έτσι, αναιρείται η τοποθέτηση της υπουργού Πολιτισμού Miri Regev, η οποία δήλωσε πως η επόμενη Eurovision πρέπει να γίνει στην Ιερουσαλήμ ειδάλλως να διεξαχθεί σε κάποια άλλη χώρα.

Ως προς τις υποψηφιότητες, πέρα από την Ιερουσαλήμ, το Τελ Αβίβ, η Χάιφα κι η Εϊλάτ διεκδικούν την ανάληψη της διοργάνωσης. Η διαδικασία επιλογής θα αρχίσει σύντομα ύστερα από τη συνάντηση των ιθυνόντων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης του Ισραήλ με την EBU στη Γενεύη μέσα στον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ