Ζάεφ: Το δημοψήφισμα είναι πολύ σημαντικό- Χθες είχαμε μια καλή εξέλιξη στις συνομιλίες (ΒΙΝΤΕΟ)

"Το δημοψήφισμα είναι πολύ σημαντικό για την επίλυση του προβλήματος του ονόματος", τόνισε ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ.

Πολύ κοντά σε συμφωνία για το ζήτημα της ονομασίας φαίνεται πως είναι Αθήνα και Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ελπίζει ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία ακόμη και σήμερα, μετά την τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Makfax των Σκοπίων, ο Ζάεφ αναφέρθηκε και στην μεγάλη σημασία που έχει η διενέργεια δημοψηφίσματος στη χώρα. 

"Το δημοψήφισμα είναι πολύ σημαντικό για την επίλυση του προβλήματος του ονόματος", ανέφερε ο Ζάεφ και κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα, και ειδικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γκιόργκε Ιβάνοφ, να δείξουν προσοχή στις δηλώσεις τους και να βοηθήσουν τους πολίτες, ώστε να τοποθετηθούν ευκολότερα στο δημοψήφισμα.

Όσο για τις συνομιλίες με την ελληνική πλευρά τόνισε "Χθες είχαμε μια πολύ καλή εξέλιξη στις συνομιλίες. Ελπίζω ότι σήμερα θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε κάτι καλό. Είπα ότι είμαι αισιόδοξος και ότι είναι δυνατό να καταλήξουμε σε συμφωνία, αλλά σήμερα έχουμε μια πολύ σημαντική συζήτηση για μένα, πολύ σημαντική. Ελπίζω ότι θα καλύψουμε όλες τις πτυχές, ώστε να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες και των δύο πλευρών".

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ