Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Αυτά είναι τα 10 επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση στον ιδιωτικό τομέα

Σερβιτόροι, τραπεζοκόμοι, μπάρμαν, μάγειροι ξενοδοχείων και εστιατορίων, καμαριέρες σε ξενοδοχεία, πωλητές, υπάλληλοι υποδοχής και ενημέρωσης πελατών, ρεσεψιονίστ και γκρουμ, λαντζέρηδες, υπάλληλοι γραφείου, καθαριστές και καθαρίστριες αποτελούν τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση στον ιδιωτικό τομέα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, από τις αρχές του έτους μέχρι το τέλος Μαίου η πλειοψηφία των νέων θέσεων εργασίας αφορά τις συγκεκριμένες ειδικότητες, γεγονός που αντικατοπτρίζει τις προοπτικές για την καλή πορεία του τουρισμού στη χώρα μας το 2018.

Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός πως το υψηλότερο ισοζύγιο προσλήψεων καταγράφεται σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, ενώ ακολουθούν τα νησιά του Ιονίου, η Κρήτη και η Κεντρική Μακεδονία.

Οι τουριστικές επιχειρήσεις διανύουν την κορύφωση της στελέχωσής τους με νέο προσωπικό εν όψει της σεζόν, γεγονός που εκτόξευσε το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 18ετίας.

Σε σύγκριση μάλιστα με τον Μάιο του 2017 όταν το ισοζύγιο μετρούσε 89.534 νέες θέσεις εργασίας, ο φετινός Μάιος οδηγεί στη δημιουργία 19.191 περισσότερων θέσεων από πέρυσι όταν είχε σημειωθεί ρεκόρ 17ετίας.

Ειδικότερα τον Μάιο προσλήφθηκαν 308.169 άτομα, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν άντρες ηλικίας 30-44 ετών. Οι 154.413 προσλήφθηκαν με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, οι 118.388 για μερική απασχόληση και οι 35.368 για εκ περιτροπής εργασία.

Δηλαδή το 50,11% των προσλήψεων ήταν πλήρους απασχόλησης, ενώ το 49,89% με ευέλικτες μορφές (το 38,41% για μερική απασχόληση και το 11,48% για εκ περιτροπής εργασία).

Αθροιστικά για την περίοδο Ιανουάριος-Μάιος 2018, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 1.076.604 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 812.053.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ