Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης από τη ΝΔ- Μητσότακης: «Σήμερα αναμετριόμαστε όλοι με την ιστορία»

Η διαδικασία συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας θα ξεκινήσει σήμερα στις 18.00 στη Βουλή

Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης κατέθεση σήμερα στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, «Υπό τις παρούσες συνθήκες και καθώς η κυβέρνηση δεν διαθέτει την κοινοβουλευτική εξουσιοδότηση η Νέα Δημοκρατία κάνοντας χρήση των άρθρων 84 του Συντάγματος συντάγματος και του 142 της Βουλής καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και προκαλώ τον κ. Τσίπρα που κρύβεται αν τολμά να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, όπως έκαναν όλοι οι προκάτοχοί σας για να επιβεβαιώσουν την θετική ψήφο της Βουλής προς την κυβέρνησή τους για να δούμε εάν υπάρχουν 154 βουλευτές που είναι πρόθυμοι να πουν ναι στην συμφωνία που ετοιμάζεστε να υπογράψετε στις Πρέσπες. Σήμερα αναμετριόμαστε όλοι με την ιστορία».

Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης τόνισε πως μετά από συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό η κυβέρνηση δεν θα κάνει χρήση του διημέρου και θα εκκινήσει σήμερα στις 18:00 η διαδικασία συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας από την Βουλή, όπως μετέδωσε ο Σκάι.

«Είναι κακή συμφωνία. Η αποδοχή της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής εθνικότητας είναι μια εθνική υποχώρηση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή. «Που υπάρχει το Severna Makedonija. Ψεύδεστε» είπε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ