Καλοκαίρι: Η καλύτερη εποχή να ψάξεις για δουλειά!

Το καλοκαίρι είναι η εποχή της χαλάρωσης, της ανεμελιάς και της περιπέτειας.

Μήπως, όμως, είναι αι η καλύτερη εποχή να ψάξεις για δουλειά; Γιατί μπορεί τα πάντα να κινούνται σε ρυθμούς καύσωνα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν επαγγελματικές ευκαιρίες εκεί έξω.

Όλοι πιστεύουν ότι τίποτα δεν κινείται το καλοκαίρι, αλλά κάνουν λάθος. Πολλές εταιρίες προετοιμάζουν το έδαφος για το ξεκίνημα του νέου “επαγγελματικού πρωταθλήματος”. Όπως, οι ποδοσφαιρικές ομάδες, κάνουν τις μεταγραφές τους το καλοκαίρι.

Γιατί, λοιπόν, το καλοκαίρι είναι μια καλή εποχή να ψάξεις για δουλειά;

Οι επαφές σου έχουν περισσότερο χρόνο για μια συνάντηση.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να βρεις δουλειά είναι μέσα από τις γνωριμίες σου, τους πρώην συναδέλφους σου ή τους παλιούς συνεργάτες σου. Δηλαδή μέσα από τις επαγγελματικές σου γνωριμίες. Όλοι αυτοί έχουν, συνήθως, περισσότερο χρόνο το καλοκαίρι για έναν καφέ ή για ένα ποτό (στην πραγματικότητα, το καλοκαίρι όλοι ψάχνουν για μια δικαιολογία να βγουν έξω), ώστε να μάθεις αν έχουν ακούσει για κάποια δουλειά ή για κάποιο άνοιγμα σε μια καλή εταιρία.

Οι σύμβουλοι προσλήψεων έχουν λιγότερο φόρτο εργασίας.

Σίγουρα κάποιοι από αυτούς θα λείπουν σε διακοπές, αλλά πολλοί εξακολουθούν και εργάζονται και, μάλιστα, σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Έτσι, έχουν το χρόνο να δώσουν μεγαλύτερη σημασία στο βιογραφικό σου και να σε καλέσουν για μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας, σύμφωνα με το tsemperlidou.gr.

Υπάρχει λιγότερος ανταγωνισμός.

Αν όλοι πιστεύουν ότι το καλοκαίρι δεν είναι η κατάλληλη εποχή να ψάξεις για δουλειά και είναι όλη τη μέρα στις παραλίες, αυτομάτως έχεις να αντιμετωπίσεις λιγότερους ανταγωνιστές σε όποια ευκαιρία παρουσιαστεί. Τα βιογραφικά δεν θα είναι ντάνα στο γραφείο του πιθανού εργοδότη, αλλά μετρημένα στα δάχτυλα.

Ο Ιούνιος είναι ένας πολύ καλός μήνας για να στείλεις το βιογραφικό σου. Οπότε, βγάλτο από το συρτάρι και ξεσκόνισέ το λιγάκι. Και όσο οι άλλοι θα κανονίζουν τις διακοπές τους, εσύ θα κανονίζεις την επόμενη επαγγελματική σου κίνηση.

Μπορείς πιο εύκολα να λείψεις από τη δουλειά σου.

Είναι πιο εύκολο να ζητήσεις μια μέρα άδεια, χωρίς να κινήσεις υποψίες, ώστε είτε να πας σε κάποια συνέντευξη, είτε να προετοιμαστείς καλύτερα για αυτή. Δεν χρειάζεται να πεις ψέματα ότι έχεις κλείσει ραντεβού στον οδοντίατρο και πρέπει να φύγεις νωρίτερα ή ότι έρχεται η αδελφή σου από το εξωτερικό και πρέπει να πας στο αεροδρόμιο για να την πάρεις.

Αντί, λοιπόν, να κάνεις παύση λόγω θέρους, συνέχιζε την αναζήτησή σου και θα ανταμειφθείς!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ