Συλλαλητήριο σε λίγο για την συμφωνία με τα Σκόπια: Να μην πάει ο Τσίπρας στις Πρέσπες

Συλλαλητήρια και διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας Τσίπρα- Ζάεφ.

Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε όλη την χώρα το προσεχές τριήμερο.

Η αρχή γίνεται σήμερα από την πλατεία Συντάγματος, καθώς συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί για τις 10:00 το πρωί.

Ενώ η Βουλή θα ενημερώνεται για τη συμφωνία, έξω από το κοινοβούλιο, η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία καλεί τους πολίτες απ’ όλη την Ελλάδα,  από σήμερα στις 10 το πρωί και για τρεις ημέρες, για να διαδηλώσουν εναντίον του «ξεπουλήματος της Μακεδονίας». 

Παράλληλα, η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» προετοιμάζει διαδήλωση στις Πρέσπες ενάντια στην υπογραφή της συμφωνίας για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» από τους πρωθυπουργούς Ελλάδας και Σκοπίων.

«Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας καλεί τους Έλληνες της Βόρειας Ελλάδας να βρεθούν στις Πρέσπες το πρωί της Κυριακής 17 Ιουνίου, στις 11:00, για να διαδηλώσουν κατά της υπογραφής συμφωνίας από τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και των Σκοπίων» αναφέρεται στην ανακοίνωση της επιτροπής.

Το μέλος του συντονιστικού επιτροπών των συλλαλητηρίων, Μ. Πατσίκας, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 τόνισε «Έχουμε πατριωτικό καθήκον να προστατέψουμε το όνομα της Μακεδονίας και το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι πολιτικοί μας... Είμαστε εδώ, για να πούμε στον πρωθυπουργό της χώρας ότι δεν πρέπει να πάει στις Πρέσπες. Ζητάμε από τον πρωθυπουργό, έστω και την τελευταία στιγμή να σταματήσει και να οδηγήσει τα πράγματα ακόμη και σε δημοψήφισμα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ