Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Να πώς θα γλιτώσετε χρήματα όταν χρησιμοποιείτε πολύ το κλιματιστικό σας

Τo κλιματιστικό είναι σίγουρα είδος πρώτης ανάγκης για να βγάλουμε το καλοκαίρι ή και το χειμώνα (τώρα πια) ανώδυνα, αλλά δυστυχώς κοστίζει ακριβά.

Οι λογαριασμοί του ρεύματος όταν έχει πολύ κρύο ή πολύ ζέστη αυξάνονται κατακόρυφα και αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο αρνητικό του κλιματιστικού.

Πώς θα καταφέρετε όμως να γλιτώσετε χρήματα;

Η εύκολη λύση είναι απλά να μην το χρησιμοποιείτε. Αν όμως το χρειάζεστε και έχετε μάθει να ζείτε με αυτό τότε υπάρχουν και άλλες λύσεις για να ξοδεύετε λιγότερα χρήματα.

Αλλάζετε τα φίλτρα τακτικά

Αν κάνετε συχνή χρήση των κλιματιστικών στο σπίτι σας, τότε θα πρέπει να αλλάζετε τακτικά τα φίλτρα. Οι ειδικοί τονίζουν πως πρέπει να αλλάζουν κάθε 3 μήνες. Τα βρώμικα φίλτρα μειώνουν την απόδοση του κλιματιστικού σας κατά 2% με αποτέλεσμα να δαπανάται περισσότερο ρεύμα χωρίς να έχετε αποτέλεσμα στη θερμοκρασία του χώρου, αναφέρει το jenny.gr.

Μην αφήνετε το κλιματιστικό ανοιχτό όταν φεύγετε από το σπίτι

Μπορεί να σας φαίνεται παράλογο, αλλά αρκετοί αφήνουν το κλιματιστικά ανοιχτό αν έχουν σκοπό να λείψουν για 1-2 ώρες ώστε να παραμείνει το σπίτι δροσερό όταν επιστρέψουν. Μην το κάνετε γιατί σπαταλάτε ρεύμα χωρίς να χρειάζεται. Μπορείτε να ανάψετε το κλιματιστικό όταν επιστρέψετε και μέχρι να δροσίσει τον χώρο να μπείτε να κάνετε ένα δροσερό μπάνιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ