Η Ντίνα Νικολάου ετοιμάζει το τέλειο brunch- Κρέπες με ομελέτα & κρέμα τυριού

Ένα απλό φαγητό, που αποτελεί την καλύτερη επιλογή για brunch, ενώ αν το σερβίρετε με μια μεγάλη σαλάτα είναι πλήρες γεύμα. 

Υλικά

για τις κρέπες

65 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο

½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουτ. γλυκού αλάτι

1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα

25 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο αλλά χλιαρό

150 ml γάλα, ζεστό

για τις ομελέτες

8 αυγά

15-20 φύλλα βασιλικό, ψιλοκομμένα

½ φλιτζ. τσαγιού γάλα

2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ

2 κουτ. γλυκού βούτυρο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για την κρέμα τυριού

100 γρ. τυρί κρέμα

3 κουτ. σούπας κέτσαπ

1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

Για τις κρέπες: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Κάνω μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνω εκεί τα αυγά. Ανακατεύω το μείγμα με ένα πιρούνι (ή με το σύρμα) και, σταδιακά και εναλλάξ, ρίχνω το λιωμένο βούτυρο και το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια και να φτιάξω ένα λείο χυλό. Τον αφήνω κατά μέρος για 30 λεπτά.
Ζεσταίνω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με διάμετρο 26-28 εκ., σε μέτρια φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να κάψει. Ρίχνω το μισό μείγμα στο τηγάνι και με τη ράχη μιας κουτάλας, το απλώνω κυκλικά ώστε να καλύψει ομοιόμορφα όλο τον πυθμένα του τηγανιού. Εναλλακτικά, μόλις ρίξω τον χυλό ανασηκώνω ελαφρά το τηγάνι από τη λαβή του και το κινώ κυκλικά ώστε ο χυλός να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο τον πυθμένα.
Ψήνω το χυλό για 1 – 1½ λεπτό, μέχρι η κάτω πλευρά του να στερεοποιηθεί και να ροδίσει απαλά. Συνήθως στο διάστημα αυτό έχει στερεοποιηθεί και η επάνω πλευρά της κρέπας, χωρίς να ροδίσει. Την γυρίζω εύκολα με μια σπάτουλα για να ροδίσει και η επάνω πλευρά, αλλιώς την αφήνω ώς έχει. Βγάζω την ψημένη κρέπα και την βάζω σε ένα μεγάλο πιάτο. Με τον ίδιο τρόπο ψήνω φτιάχνω μια ακόμα κρέπα.

Για τις ομελέτες: Χωρίζω τα 4 αυγά σε ασπράδια και κρόκους. Βάζω στο μπολ με τους κρόκους το μισό γάλα (1/4 φλιτζανιού), το 1 κουταλάκι κορν φλάουρ, τα μισά φύλλα βασιλικού, αλάτι και πιπέρι και χτυπάω για λίγο με ένα πηρούνι.
Με το σύρμα χτυπάω τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα. Με μια σπάτουλα ανακατεύω απαλά, το μείγμα των κρόκων με την μαρέγκα μέχρι να ενωθούν.
Βάζω το 1 κουταλάκι βούτυρο στο τηγάνι που έφτιαξα τις κρέπες και μόλις ζεσταθεί αδειάζω το μείγμα της ομελέτας. Τηγανίζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να σταθεροποιηθεί και με προσοχή την γυρίζω να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.

Για την κρέμα τυριού: Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

Για τη συναρμολόγηση: Απλώνω μια κρέπα σε μια επίπεδη επιφάνεια και τοποθετώ επάνω την πρώτη ομελέτα. Με μια σπάτουλα απλώνω τη μισή κρέμα τυριού και τυλίγω σε σφιχτό ρολό.
Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Κόβω τις κρέπες σε κομμάτια και σερβίρω με μια δροσερή σαλάτα.

Who is who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρ' όλο που ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις γαστρονομικές Σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 («Πρωινός καφές») τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης Cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque», η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ