Ιερέας του Βατικανού με... αγγελικό πρόσωπο: Παραδέχομαι ότι είχα εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών!

Στη δίκη του ανέφερε πως είχε αρχίσει να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να βρει λίγη διασκέδαση και πως από έκει έφτασε στο Tumblr μέσα από το οποίο «γνώρισε» την παιδική πορνογραφία.  

Αποκαλύψεις που σοκάρουν την κοινή γνώμη έκανε ένας καθολικός ιερέας που εργάστηκε ως διπλωμάτης στην πρεσβεία του Βατικανού στην Ουάσινγκτον, μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Παραδέχτηκε στην αρχή της δίκης του ότι κατείχε εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, ενώ είχε έδρα στις ΗΠΑ.   

Ο Carlo Alberto Capella, ο οποίος συνελήφθη στο Βατικανό τον Απρίλιο μετά την ανάκλησή του, δήλωσε στο δικαστήριο του Βατικανού ότι είχε αναπτύξει μια "νοσηρή" επιθυμία μετά την άφιξή του στις ΗΠΑ για να αναλάβει τη διπλωματική θέση το 2016.   

«Δεν ήταν ποτέ μέρος της ιερατικής μου ζωής πριν», είπε στο δικαστήριο, προσθέτοντας ότι δεν ήταν ευχαριστημένος κατά την παραμονή του στην πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.   Στη δίκη του ανέφερε πως είχε αρχίσει να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να βρει λίγη διασκέδαση και πως από έκει έφτασε στο Tumblr μέσα από το οποίο «γνώρισε» την παιδική πορνογραφία. 

 Τον Αύγουστο του 2017, οι αμερικανικές αρχές ενημέρωσαν  την Αγία Έδρα στο Βατικανό για ενδεχόμενη παραβίαση νόμων σχετικά με εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από μέλος του διπλωματικού σώματος της Αγίας Έδρας που διαπιστεύθηκε στην Ουάσινγκτον.   

Λίγες εβδομάδες αργότερα, οι ΗΠΑ ζήτησαν την άρση της διπλωματικής ασυλίας του Capella για να ανοίξει ο δρόμος για ενδεχόμενη δίωξη, αλλά το Βατικανό αρνήθηκε , όπως αναφέρει ο Guardian   

Αφού ο Capella ανακλήθηκε στη Ρώμη, η αστυνομία στο Windsor του Καναδά, δήλωσε ότι είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης για υποψία κατοχής και διανομής εικόνων κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο, ενώ επισκέπτονταν εκκλησία στον Καναδά.   Η δίκη διακόπηκε μέχρι το Σάββατο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ