Ζάεφ: «Περιμένω ένα σοβαρό ποσοστό - Αν αποτύχει το δημοψήφισμα, θα παραιτηθώ» (Βίντεο)

Η συμφωνία με την Ελλάδα ίσως αποτελέσει θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων στην ΠΓΔΜ.

Ο Ζόραν Ζάεφ εξαρτά την πολιτική επιβίωσή του από την έκβαση του δημοψηφίσματος σχετικά με τη συμφωνία για το ονοματολογικό.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «1TV»: «Ναι, θα φύγω εάν αποτύχει το δημοψήφισμα στη "Μακεδονία", όμως είμαι πολύ σίγουρος ότι θα πετύχει. Περιμένω ένα σοβαρό ποσοστό, 75% με 85%, αντίστοιχο με το ποσοστό των πολιτών που τάσσονται υπέρ της ένταξής μας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ».

Διευκρίνισε, βέβαια, ότι ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα, αλλά ξεκαθάρισε ότι θα σχετίζεται με την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, μιας κι οι πολίτες -όπως είπε- «δεν έχουν εναλλακτική λύση».

Ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε, επίσης, ότι η ΠΓΔΜ αναμένεται να λάβει πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Ύστερα, θα ακολουθήσει εξονυχιστική εξέταση της υποψηφιότητας της χώρας που μπορεί να διαρκέσει έως και πέντε μήνες και, στη συνέχεια, τα μέλη της Συμμαχίας θα επικυρώσουν ή όχι την ένταξη της ΠΓΔΜ.

Πρόσθεσε, τέλος, πως οι νομικές υπηρεσίες της ΠΓΔΜ εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα μιας κι ο Πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκι Ιβανόφ, δήλωσε πως δεν προτίθεται να υπογράψει τη συμφωνία.

Δείτε σχετικό βίντεο:

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ