Ποια είναι τα 7 λάθη που κάνουν οι γονείς με το μωρό τους;

Λίγο η έλλειψη εμπειρίας, λίγο η έλλειψη ενημέρωσης και το αποτέλεσμα είναι ότι ορισμένα ζευγάρια που έγιναν πρώτη φορά γονείς κάνουν λάθη σε διάφορους τομείς που αφορούν το μωρό.

Πάμε να δούμε τα κυριότερα και πώς θα τα διορθώσετε:

Χάνετε εύκολα την ψυχραιμία σας: Είναι μια περίοδος με τελείως νέα δεδομένα και αρκετές δυσκολίες. Άρα λοιπόν θα πρέπει να «οπλιστείτε» με άπειρη υπομονή και όχι να εκνευρίζεστε με το παραμικρό. Φροντίστε επίσης να λειτουργείτε ως ομάδα με το σύντροφό σας.

Προβλήματα στο θηλασμό: Όποια μαμά δεν ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του γιατρού, είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει διαφόρων ειδών προβλήματα στο θηλασμό. Είναι μια διαδικασία που δε χωράει πειραματισμούς!

Υπερβολική ανησυχία στο κλάμα: Μωρό είναι, δεδομένα θα κλάψει, αυτό όμως δε σημαίνει απαραίτητα ότι κάτι κακό συμβαίνει. Μην τρέχετε πανικόβλητη κοντά του με το που αρχίζει να κλαίει, παρά με ψυχραιμία διαπιστώστε τι ακριβώς χρειάζεται.

Παντελής έλλειψη προγράμματος: Είτε μιλάμε για νεογέννητο μωρό, είτε για νήπιο, είναι απαραίτητο να υπάρχει μια ρουτίνα στην καθημερινότητά του για να νιώθει ήρεμο. Το να είναι όλα...στον αέρα και να μην υπάρχει ένας στοιχειώδης προγραμματισμός, είναι τελείως λάθος.

Καμία επαφή με τον έξω κόσμο: Εντάξει, κανείς δεν είπε να φέρνετε συνεχώς σε επαφή το μωρό με τρίτα πρόσωπα, αλλά ούτε και το άλλο άκρο, να μην το βγάζετε καθόλου από το σπίτι. Οι υπερβολές καλό είναι να αποφεύγονται, σύμφωνα με το mother.gr.

Χώροι χωρίς καθαρή ατμόσφαιρα: Το μωρό αρχίζει να μεγαλώνει και θεωρείτε ότι ήρθε η στιγμή να πάτε, έχοντάς το μαζί, για καφέ με τη φίλη σας. Μέχρι εδώ όλα καλά, με την προϋπόθεση όμως ότι η ατμόσφαιρα στο μαγαζί δεν είναι «βαριά» από τα τσιγάρα και γενικά να αερίζεται στοιχειωδώς ο χώρος.

Λάθος πηγές πληροφόρησης: Από τη μία υπάρχει η απειρία και από την άλλη η «δίψα» να αντλήσετε το συντομότερο τις περισσότερες δυνατές πληροφορίες για ό,τι αφορά το μωρό. Αυτός ο συνδυασμός οδηγεί πολλές φορές κάποιες μαμάδες στο να ενημερώνονται από αμφιβόλου πηγές στο διαδίκτυο ή να εφαρμόζουν πιστά τις προτάσεις άλλων μαμάδων, αντί να ζητήσουν τη γνώμη του ειδικού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ