Γερμανία: Κρίσιμη μέρα για το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού - Προσπάθεια εκτόνωσης του συγκρουσιακού κλίματος

εξέπνευσε χθες βράδυ η προθεσμία που είχε δώσει στην Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ ο υπουργός Εσωτερικών της και Αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφε

Εν μέσω συγκεχυμένων πληροφοριών και ασάφειας ως προς το τι συμφωνήθηκε στο πλαίσιο αλλά και στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της περασμένης εβδομάδας για το μεταναστευτικό, εξέπνευσε χθες βράδυ η προθεσμία που είχε δώσει στην Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ ο υπουργός Εσωτερικών της και Αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ προτού ξεκινήσει - ακόμη και χωρίς την έγκρισή της - τις επαναπροωθήσεις μεταναστών στα σύνορα της Γερμανίας.

   Αργά απόψε το βράδυ αναμένεται πάντως να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, τουλάχιστον για το εγγύς μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού.

   Μετά την έκτακτη χθεσινοβραδινή συνάντηση της κυρίας Μέρκελ με τον κ. Ζεεχόφερ στην Καγκελαρία, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης του συγκρουσιακού κλίματος, η ηγετική ομάδα της CSU συνεδριάζει σήμερα στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) στο Μόναχο, προκειμένου να αξιολογήσει τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

   Λίγο αργότερα, στις 18:00 (ώρα Ελλάδος), συνεδριάζει το προεδρείο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στο Βερολίνο, για να σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις.

   Χθες η Γενική Γραμματέας του κόμματος, Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, ανέλαβε, με 14σέλιδη επιστολή της προς όλα τα μέλη, να εξηγήσει την συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες, για την επαναπροώθηση μεταναστών των οποίων η αίτηση ασύλου έχει ήδη απορριφθεί σε άλλη, κοινοτική, χώρα.

   Το γεγονός ωστόσο ότι οι κυβερνήσεις της Ουγγαρίας, της Τσεχίας και της Πολωνίας έχουν ήδη διαψεύσει ότι συμφώνησαν διμερώς σε οτιδήποτε φαίνεται να περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση, καθώς ο Διευθυντής της Κ.Ο. της CSU στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και ένας εκ των τριών ισχυρότερων στελεχών του κόμματος Αλεξάντερ Ντόμπριντ δηλώνει στην κυριακάτικη Bild ότι λόγω των αντικρουόμενων δηλώσεων ορισμένων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «μπορεί κανείς να αμφιβάλλει σχετικά με το εάν τα συμπεράσματα της Συνόδου είναι όλα πραγματικότητα ή όχι».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ