"Και η ωραία έκπληξη της Κυριακής" από την Ντίνα Νικολάου: Κρέμα Μπαβαρουάζ με γλυκό κουταλιού βύσσινο

Δροσερή και απαλή κρέμα που συνδυάζεται τέλεια με τα γλυκά κουταλιού.

Υλικά

1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

¾ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 φλιτζ. τσαγιού γάλα

3 κρόκους αυγών, ελαφρά χτυπημένοι

1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή

2 κουτ. σούπας βούτυρο

1 πρέζα αλάτι

½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, παγωμένη

Για το σερβίρισμα

200 γρ. γλυκό κουταλιού βύσσινο

Φρέσκα κεράσια ή βύσσινα

Φράουλες, κομμένες σε κομμάτια

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

Για την κρέμα: Σε ένα μπολ ανακατεύω τη ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτω το γάλα και ανακατεύω καλά με το σύρμα για να διαλυθούν οι σβόλοι. Σουρώνω το μείγμα σε μια κατσαρόλα και προσθέτω τους χτυπημένους κρόκους.
Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύω καλά και αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
Βάζω την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα σε σφιχτή σαντιγί. Προσθέτω σε δόσεις την σαντιγί στην κρέμα και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί μια απαλή, αφράτη κρέμα.
Για το σερβίρισμα: Βάζω την μισή από την κρέμα σε ένα μεγάλο, γυάλινο μπολ και σκορπίζω το μισό γλυκό κουταλιού (μαζί με το σιρόπι του) και φράουλες. Καλύπτω με την υπόλοιπη κρέμα και το υπόλοιπο γλυκό κουταλιού. Στολίζω με τα φρέσκα κεράσια και βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.

Who is who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρ' όλο που ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις γαστρονομικές Σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 («Πρωινός καφές») τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης Cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque», η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ