O Πρίγκηπας Παύλος με την Βασίλισσα Ελισάβετ μαζί: Τον έχρισε συνταγματάρχη της βασιλικής σκωτσέζικης φρουράς Dragoon (φωτο)

Μια μέρα νωρίτερα, στις 6 Ιουλίου, η βασίλισσα Ελισάβετ παρευρέθηκε στην τελετή του Τάγματος της Ακάνθου

Με τη βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας βρέθηκε ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, πρίγκιπας Παύλος. Τον έχρισε συνταγματάρχη των βασιλικών Σκοτσέζων φρουρών Dragoon. Ο πρίγκιπας Παύλος ανάρτησε τη σχετική φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, και έγραψε: "Με την αυτής μεγαλειότητα βασίλισσα Ελισάβετ. Με έχρισε συνταγματάρχη της βασιλικής σκωτσέζικης φρουράς. Είναι τιμή για μένα να υπηρετώ το Σύνταγμα, μαζί με τους πιο άξιους άνδρες της χώρας".

Οι βασιλικοί Σκωτσέζοι φρουροί (Carabiniers and Grays) (SCOTS DG) είναι ένα σύνταγμα ιππικού του βρετανικού στρατού και το ανώτερο σκωτσέζικο σύνταγμα.

 

 

Μια μέρα νωρίτερα, στις 6 Ιουλίου, η βασίλισσα Ελισάβετ παρευρέθηκε στην τελετή του Τάγματος της Ακάνθου.Η εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε για την ένταξη δύο νέων ιπποτών στο Τάγμα που αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση της Σκωτίας, φέρνει μαζί της υψηλές τιμές. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό ναό του Αγ. Γεωργίου στο Εδιμβούργο.

Όπως αναφέρει η Paris Match, πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές παραδοσιακές γιορτές στην Αγγλία. . Η εμφάνιση της Βασίλισσας Ελισάβετ στην τελετή της Ακάνθου ήταν όμοια με του Φίλιππου, του Δούκα του Εδιμβούργου και του Πρίγκιπα Γουίλιαμ ή, όπως τον αποκαλούν στη Σκωτία, κόμη του Strathearn.

Φορούσε ένα λευκό φόρεμα που συνοδεύονταν από μια μακριά βελούδινη σμαραγδί κάπα και ένα εντυπωσιακό καπέλο.

Πρόσθεσε μια ασημί τσάντα, πολλές υπερμεγέθεις κορδέλες και ένα μεγάλο περιδέραιο που έμοιαζε ενσωματωμένο στην κάπα της. 

 

Στην τελετή παρευρέθηκε και η πριγκίπισσα Άννα με ανάλογη περιβολή.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ