Μπακογιάννη: «Η Αθήνα έπρεπε να εκδώσει στην Άγκυρα τους Τούρκους συλληφθέντες για τρομοκρατία» (Βίντεο)

Τι δήλωσε για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται σε τουρκικές φυλακές.

 

Η Ντόρα Μπακογιάννη, σε σημερινή (13/07) τηλεοπτική συνέντευξή της, τόνισε ότι οι Τούρκοι που είχαν συλληφθεί στην Αθήνα για τρομοκρατία, έπρεπε να είχαν εκδοθεί στην Άγκυρα.

Επίσης, η κ. Μπακογιάννη απέκλεισε κάθε συσχετισμό της υπόθεσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα με τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται σε τουρκικές φυλακές.

Συγκεκριμένα, η τομεάρχης Ανάπτυξης της Ν.Δ. είπε: «Δεν θα δεχόμουν ποτέ και ορθώς ο κ. Τσίπρας δεν το δέχτηκε τον συμψηφισμό των δύο υποθέσεων. Οι Τούρκοι αξιωματικοί πράγματι είναι απίστευτα βαθύ το τραύμα, είναι απολύτως βέβαιοι οι Τούρκοι ότι ήταν το ελικόπτερο που χτύπησε τον Ερντογάν και την οικογένειά του άρα υπάρχει μεγάλο θέμα για τους Τούρκους. Το άλλο αφορά δύο Ελληνες αξιωματικούς που δεν έκαναν απολύτως τίποτα πέρασαν τρία μέτρα μέσα είναι αστείο και να λέγεται».

Η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε, κατά τη συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, ότι «από την άλλη υπήρξαν κάποιες κινήσεις, οι οποίες παντελώς ασύνδετα με το θέμα και με πρωτοβουλία ελληνική έπρεπε να έχουν γίνει, όπως για παράδειγμα το θέμα των Τούρκων τρομοκρατών. Οταν μια χώρα έχει στο έδαφος της ανθρώπους που κατά δήλωση της χώρας ήθελαν να δολοφονήσουν τον πρόεδρο της Τουρκίας και η ιστορία τους είναι καταγεγγραμμένη ότι έχουν κάνει δολοφονίες, αυτούς τους δίνεις πίσω. Οχι με τη λογική του ανατολίτικου παζαριού αλλά με τη λογική ότι είμαι μια χώρα που σέβομαι τον εαυτό μου».

Όσον αφορά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και την κυβερνητική διγλωσσία σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε: «Ο κ. Καμμένος έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της γελοιότητας. Είναι θλιβερό ότι αυτό που όλοι οι πρωθυπουργοί και υπουργοί Εξωτερικών θα λένε επιστρέφοντας στις χώρες τους είναι ότι είδαμε την ελληνική αντιπροσωπεία με δύο διαφορετικές θέσεις του υπουργού Αμυνας και του υπουργού Εξωτερικών. Αυτό είναι το ευτράπελο της Συνόδου. Δεν μας αξίζει αυτή η εικόνα».

Δείτε σχετικό βίντεο:

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ