Υπέροχη Σαλάτα με παντζάρια και καρύδια (Pkhali) από τον Άκη - Θα ξετρελαθείτε!

Ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα αλλά και για να συνοδέψει το φαγητό στο Κυριακάτικο τραπέζι

Υλικά

Για τη σαλάτα

500 γρ. παντζάρια
1 κ.σ. θυμάρι
50 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 σκ. σκόρδο
3 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
½ κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
100 γρ. καρυδόψιχα
½ κ.γ. τσίλι
¼ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
2 κ.σ. μαϊντανό
5-6 κριτσίνια

Για το χαλούμι

250 γρ. χαλούμι
40 γρ. μαρμελάδα φράουλα
3 κλωνάρια δυόσμο
1 φύλλο σφολιάτας

Ευχαριστούμε το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής.

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη σαλάτα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα. 
Στρώνουμε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο και βάζουμε τα παντζάρια με τη φλούδα.
Προσθέτουμε θυμάρι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τα τυλίγουμε στο αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα ξεφλουδίζουμε.
Τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα σκόρδα, το ελαιόλαδο, το ξίδι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε τον κόλιανδρο σε σκόνη, το τσίλι, τα καρύδια και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία πάστα.
Βάζουμε την πάστα στο μπολ με τα παντζάρια και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον φρέσκο κόλιανδρο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα.

Για το χαλούμι

Ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε στη μέση από τις μεγάλες πλευρές. Το άλλο μισό το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Απλώνουμε τη σφολιάτα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
Γεμίζουμε το άνοιγμα από το χαλούμι με τη μαρμελάδα φράουλα, φύλλα δυόσμου και το τυλίγουμε στη σφολιάτα.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Αφαιρούμε και κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι.
Σερβίρουμε με τη σαλάτα και τα κριτσίνια.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ