Αν αυτά τα παιδάκια βγαλμένα από παραμύθι σας μοιάζουν φωτόσοπαρισμένα ε δεν είναι! (φωτο)

Οι υπέροχες φωτογραφίες της  Lilia Alvarado

Η Lilia Alvarado είναι φωτογράφος που ειδικεύεται στις φωτογραφίες στο φυσικό φως και σε μοναδικές φωτογραφίες πορτραίτων  . Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο  Ταταρστάν της Ρωσίας πριν μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επηρεασμένη από το καλλιτεχνικό όραμα του πατέρα της, παρακολούθησε μεταπτυχιακά προγράμματα καλών τεχνών και γραφικών στη Ρωσία. Η πορεία της για τη φωτογραφία ξεκίνησε μετά τη γέννηση των δίδυμων θυγατέρων της τον Δεκέμβριο του 2011.

Όπως λέει η ίδια, μια ανάρτηση της στο Instagram, που έλαβε ποίκιλα σχόλια  την έκανε να προβληματιστεί σχετικά με το πόσο οι άνθρωποι κατανοούν πραγματικά την έννοια της φωτογραφίας και σχετικά με την αιτία που κάνει το κοινό τόσο αρνητικό απέναντι στην επεξεργασία της  φωτογραφίας. 

Οι αντιδράσεις στη φωτογραφία που δημοσίευσε στο Instagram, κυμαίνονταν από πολύ θετικές μέχρι εκείνες που αμφισβητούσαν την δουλειά της και της αρνούνταν τον τίτλο του φωτογράφου γιατί έλεγαν ότι οι φωτογραφίες της είναι αποτέλεσμα γραφικών φτιαγμένων στον υπολογιστή ή αποτέλεσμα Photoshop.

«Έγινα παθιασμένη με τη φωτογραφία μετά τη γέννηση των δίδυμων θυγατέρων μου Annabella και Juliette. Με εμπνέουν κάθε μέρα στη δουλειά μου. Μέσω της φωτογραφίας προσπαθώ να εισέλθω στον κόσμο των δύο παιδιών μου, να κατανοήσω όλα τα παιδικά συναισθήματα    και να κρατήσω για πάντα αυτές τις μαγικές στιγμές που όλοι όταν πάμε πίσω και τις θυμόμαστε χαμογελάμε. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιώ όλα τα φωτογραφικά εργαλεία θα με φέρουν πιο κοντά σε αυτό το όραμα. Το Photoshop είναι μόνο ένα από αυτά τα εργαλεία» λέει η Lilia.

Η φωτογραφία εφευρέθηκε πριν από 180 χρόνια, αλλά μόνο μετά τη σχετικά πρόσφατη εφεύρεση ψηφιακού λογισμικού επεξεργασίας, η επεξεργασία  της εικόνας έχει γίνει αντικείμενο διαμάχης.

Κι όμως όπως τονίζει η φωτογράφος, η επεξεργασία της εικόνας δεν είναι καινούργια. Είναι ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι φωτογράφοι πάντα για να κάνουν καλύτερες τις φωτογραφίες τους.  Οι φωτογράφοι του 19ου αιώνα συνήθιζαν να την ονομάζουν "απομάκρυνση των ατελειών" από το αρνητικό.

Με δεδομένο λοιπόν ότι το «ρετούς» (ο παππούς του photoshop), δεν είναι καινούργια υπόθεση ,  η Lilia υποστηρίζει ότι ο ισχυρισμός ορισμένων ότι «μια φωτογραφία που έχει υποστεί επεξεργασία είναι ψεύτικη» είναι αβάσιμος. 

Εσείς βλέποντας τις υπέροχες φωτογραφίες της που δημοσιεύει το boredpanda, βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW