Σε δις ισόβια καταδικάστηκε ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη- Η επίθεση από τους συγγενείς της 32χρονης στον Σοροπίδη

Ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό κρίθηκε ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη στο Β' Νεκροταφείο

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας επέβαλε την ποινή των δις ισοβίων και 8 μηνών φυλάκισης στον δολοφόνο της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη.

Ο 58χρονος Μανώλης Σοροπίδης κρίθηκε ένοχος, τόσο για την δολοφονία της εφοριακού, όσο και για τη ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος της, αδίκημα το η οποίο επίσης επισύρει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν ήταν ο ίδιος που κατάφερε τα μοιραία πλήγματα, σε θώρακα και καρδιά, στην εφοριακό και πως κάποιος άλλος τη σκότωσε, αφού ο ίδιος απλά την τραυμάτισε κατόπιν εντολής που του έδωσαν. Να σημειωθεί πως αρχικά είχε ομολογήσει πως εκείνος ήταν που επιτέθηκε στην 32χρονη, με στόχο την τσάντα της και όταν η κοπέλα αντιστάθηκε, οδηγήθηκαν σε πάλη.

Στην πορεία, άλλαξε τα όσα υποστήριζε, αναφέροντας πως ο θάνατος της ήταν αποτέλεσμα "συμβολαίου" για να λάβει αμοιβή 30.000 ευρώ, ενώ χθες, ανέφερε πως το "συμβόλαιο" ήταν, τελικά, για τραυματισμό και πως δεν τη σκότωσε ο ίδιος αλλά τον χρησιμοποίησαν για να χρεωθεί αυτός το έγκλημα.

Η εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή του δράστη χωρίς κανένα ελαφρυντικό, ενώ δικαστές και ένορκοι επέβαλαν την υψηλότερη τιμωρία που προβλέπεται για τα δύο αδικήματα που χρεώνονται στον 58χρονο.

Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας κινήθηκε απειλητικά προς τον κατηγορούμενο, φωνάζοντας «Θάνατος στο κτήνος! Θα πεθάνεις!».

Ενώ κατά την έξοδό του από την δικαστική αίθουσα του επιτέθηκαν η μητέρα και η αδερφή της 32χρονης.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ