Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

H Burberry έκαψε απούλητα ρούχα της αξίας 31 εκατ. ευρώ: «Δεν θέλουμε να τα φορέσει όποιος & όποιος...»

Η βιομηχανία της μόδας μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως σπάταλη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Burberry η οποία επέλεξε να κάψει απούλητα ρούχα και παπούτσια της, τεράστιας χρηματικής αξίας.

Η βρετανική φίρμα πήρε την απόφαση να ρίξει στην πυρά προϊόντα της αξίας 28 εκατομμυρίων λιρών (και 31 εκατομμυρίων ευρώ), ενώ κατά την τελευταία πενταετία έχουν καταστραφεί ρούχα της εταιρείας, αξίας 90 εκατομμυρίων λιρών, όπως αναφέρουν οι βρετανικοί The Times.

O λόγος της αποτέφρωσης είναι πως οι υπεύθυνοι της εταιρείας δεν θέλουν να καταλήξει το στοκ τους στην «γκρίζα αγορά» και να αγοραστεί από τους «λάθος ανθρώπους».

Ακόμη και για μία εταιρεία με πολύ ακριβά προϊόντα, όπως η Burberry, το ποσό των προϊόντων που καταστράφηκαν μόνο αυτή τη χρονιά αντιστοιχεί σε περίπου... 20.000 υποδήματα.

Να σημειωθεί, επίσης, πως η αξία των απορριμάτων της γνωστής φίρμας έχει αυξηθεί κατά 50% την τελευταία διετία, ενώ είναι σχεδόν έξι φορές μεγαλύτερη σε σχέση με το 2013.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ