Δ. Αβραμόπουλος. Η ΕΕ είναι στη διάθεση των ελληνικών Αρχών και του ελλ. λαού

Δηλώσεις του Έλληνα επιτρόπου.

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών εξέφρασε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι η ΕΕ είναι στη διάθεση των ελληνικών Αρχών και του ελληνικού λαού για να παρέχει οποιαδήποτε στήριξη.

Ολόκληρη η δήλωση του Έλληνα επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, έχει ως εξής:

«Είναι ημέρα θλίψης και πένθους για τη χώρα μας. Παρακολουθώ στενά την κατάσταση, βρισκόμενος σε συνεχή επαφή με τον αρμόδιο συνάδελφό μου, Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Στυλιανίδη, ο οποίος θα βρεθεί σήμερα στην Αθήνα για να συντονίσει την βοήθεια της ΕΕ.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τη συμπαράστασή μου στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας αυτές τις δύσκολες ώρες, που βίωσαν τις καταστροφικές συνέπειες της πύρινης λαίλαπας.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω για την προσφορά τους όσους βοήθησαν επί τόπου δίνοντας μάχη με τις φλόγες, καθώς και όσους συνέδραμαν στη διάσωση των πληγέντων.

Η ΕΕ στηρίζει ενεργά την χώρα με αλληλεγγύη και ενότητα. Θα είμαστε στη διάθεση των ελληνικών αρχών και του ελληνικού λαού για να παρέχουμε οποιαδήποτε στήριξη.

Οι σκέψεις μας στα θύματα και τις οικογένειές τους».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ