Καλοκαίρι... αγνοείται! Βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα - Έως τους 34 βαθμούς η θερμοκρασία (Βίντεο)

Η ημερήσια πρόβλεψη της ΕΜΥ.

Ο καιρός αναμένεται, σήμερα (02/08), να είναι ασταθής καθώς θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Αναλυτικά:

Αττική: Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 βαθμιαία τοπικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Πρόσκαιρη εξασθένηση το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και στο Θερμαϊκό βορειοδυτικοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη: Παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές και πρόσκαιρη εξασθένηση το βράδυ. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 32 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά Ελλάδα, Δυτική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και από το μεσημέρι δυτικοί, βορειοδυτικοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερέα, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές. Πρόσκαιρη εξασθένηση το βράδυ. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές στην κεντρική Στερεά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 βαθμιαία τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 33 και τοπικά στην Πελοπόννησο έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στις βόρειες Κυκλάδες το πρωί με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 31 και στη νότια Κρήτη κατά τόπους 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε σχετικό βίντεο:

(Βίντεο: weather.gr)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ