Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα ομόφωνα : Να παραιτηθεί ο Ηλίας Ψινάκης- είναι ανίκανος και επικίνδυνος- Δεν παραιτούμαι ! (βιντεο)

Αμετανόητος ο Ψινάκης: Δεν παραιτούμαι -Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει στόχο τη διαπόμπευση και την ανθρωποφαγία

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Μαραθώνα ζήτησε την παραίτηση του δημάρχου Ηλία Ψινάκη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Παρασκευής. Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα καταθέσουν ψήφισμα, ζητώντας την παραίτηση του κ. Ψινάκη, στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν 25 από τους 33 δημοτικούς συμβούλους, ενώ απουσίαζε ο κ. Ψινάκης.



Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, επικράτησε ένταση για λίγα λεπτά καθώς αγανακτισμένοι πολίτες εξαπέλυσαν τα πυρά τους όχι μόνο κατά του Ηλία Ψινάκη αλλά και σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου ζητώντας τις παραιτήσεις όλων και αναφέροντας χαρακτηριστικά «ότι έχουμε θρηνήσει θύματα, φίλους, γνωστούς, παιδιά, πρέπει να παραιτηθείτε όλοι».

Όσοι δημοτικοί σύμβουλοι παρευρέθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση καταδίκασαν την στάση του Ηλία Ψινάκη χαρακτηρίζοντας τον "ανεπαρκή, απόντα κι ανίκανο" κι επιρρίπτοντας του ευθύνες για "πλήρη απουσία κι απαξίωση".

Μάλιστα ο κ. Γιάννης Μπούσουλας, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Ψινάκη ο οποίος μάλιστα πριν από δύο χρόνια ήταν και αντιδήμαρχος στον Μαραθώνα, υπέβαλε την παραίτησή του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Αστρινάκης, δημοτικός σύμβουλος του Μαραθώνα, επισήμανε ότι: "είναι προκλητική η απουσία του δημάρχου καθώς δεν επιμελήθηκε σχέδιο πολιτικής προστασίας. Οφείλουμε τώρα να σκύψουμε στα προβλήματα του κόσμου".

Η δημοτική σύμβουλος, Αναστασία Ρίζου εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήρια της στις οικογένειες των θυμάτων και χαρακτήρισε τη συνεργασία με τον κ. Ψινάκη «ανύπαρκτη», υπογραμμίζοντας ότι «καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους είναι περιχαρακωμένος στο επιτελείο του».

Τέλος, το ψήφισμα που κατατέθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα από τους παρόντες επισήμανε τα εξής: ««Ο Δήμος μας βιώνει από το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018 μια ανείπωτη τραγωδία που όμοιά της δεν έχει ζήσει ποτέ στο παρελθόν. Δυστυχώς, ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Ο πόνος για την απώλεια ψυχών δεν μπορεί να μετριαστεί.

Ωστόσο, όλοι εμείς που εκπροσωπούμε ως δημοτικοί σύμβουλοι τους συμπολίτες μας στο ανώτατο όργανο διοίκησης του Δήμου, έχουμε ορκιστεί να υπηρετούμε αποκλειστικά το δικό τους συμφέρον και να τους προστατεύουμε από κάθε είδους απειλή. Και, δυστυχώς, αποτύχαμε.

Αφήσαμε το Δήμο μας ανοχύρωτο και έρμαιο στα χέρια ενός Δημάρχου που, πλέον, δεν αποδεικνύεται μόνο εξαιρετικά ανίκανος και επικίνδυνος για την πόλη μας, αλλά προσβάλλει με τη συμπεριφορά του και τις δημόσιες εμφανίσεις του την ηθική και την αξιοπρέπεια κάθε κατοίκου του Βαρνάβα, του Γραμματικού, του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης.

Ο Ηλίας Ψινάκης δεν είναι απλά ένας ανίκανος Δήμαρχος. Είναι πλέον ένας επικίνδυνος Δήμαρχος για τον τόπο μας. Σε μια περίοδο που η πόλη μας χρειάζεται συνετή διοίκηση και οργανωμένο πλάνο, προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια της, να κλείσει πληγές και να διαχειριστεί μια πελώρια αγκαλιά αγάπης που φτάνει καθημερινά από κάθε γωνιά της χώρας έχουμε ανάγκη η συγκεκριμένη διαχείριση να πραγματοποιηθεί από ανθρώπους που πονάνε αυτόν τον τόπο, που νιώθουν τον πόνο και την οδύνη των συμπολιτών μας και που αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης για την τραγωδία που ζήσαμε.

Ο νόμος, καλώς ή κακώς, δεν μας παρέχει τη δυνατότητα οιασδήποτε μορφής καθαίρεσης ενός δημάρχου από τα καθήκοντά του. Βασιζόμαστε στην ευθιξία του, αν μπορεί να τη βρει έστω και την ύστατη στιγμή.

Με το συγκεκριμένο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα καθιστά τον Ηλία Ψινάκη ανεπιθύμητο και άκρως επικίνδυνο ακόμη και για τη σωματική υγεία των πολιτών του Δήμου μας και τον καλεί να παραιτηθεί από τη θέση του Δημάρχου».

 

Αμετανόητος ο Ψινάκης: Δεν παραιτούμαι -Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει στόχο τη διαπόμπευση και την ανθρωποφαγία

Την άρνησή του να παραιτηθεί έχει διαμηνύσει ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, παρά την κατακραυγή δημοτικών συμβούλων, αλλά και πολιτών του δήμου Μαραθώνα, που παρευρέθηκαν στην έκτακτη του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα την έγκριση ψηφίσματος που να ζητά την παραίτησή του. Μάλιστα, το ψήφισμα των δημοτικών συμβούλων που ζητά την παραίτησή του εγκρίθηκε ομόφωνα. 

Ο κ. Ψινάκης αρνήθηκε να παρευρεθεί στο δημοτικό συμβούλιο, επισημαίνοντας«Δεν θα ακολουθήσω αυτόν τον αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο. Δεν θα νομιμοποιήσω με την παρουσία μου μια μεθοδευμένη αντισυνταγματική διαδικασία που δεν προβλέπεται από κανένα νόμο, καμία διάταξη και δεν έχει κανένα νομικό προηγούμενο. Έχει μόνο ένα στόχο: Τη διαπόμπευση και την ανθρωποφαγία».

Ο δήμαρχος Μαραθώνα χαρακτήρισε την 23η Ιουλίου ως την ημέρα «που η εμπειρία της εθνικής τραγωδίας σημάδεψε το μέλλον του Μαραθώνα και όλης της Ελλάδας», τις συνέπειες της οποίας «ο δήμος μας βίωσε και θα βιώνει για καιρό μια τραγωδία σε κλίμακα, αντίστοιχης ενός πολέμου».

Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ίδιος, ανέφερε πως καιροσκόποι επιδιώκουν διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις, να βάλουν και άλλου είδους «φωτιές» στον Μαραθώνα.

«Μία από τις πρώτες απώλειες του πολέμου είναι η αλήθεια. Είναι το λιγότερο θλιβερό αυτές τις τόσο κρίσιμες ώρες να εμφανίζονται κάποιοι, μεταξύ των οποίων καιροσκόποι, υπόδικοι και κατάδικοι με μικροπολιτικά και άλλα κίνητρα.

Εκμεταλλευόμενοι το χάος, την οδύνη και τη δίκαιη οργή των πληγέντων, επιδιώκουν διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις, να βάλουν και άλλου είδους «φωτιές» στον Μαραθώνα, που μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές».

«Την ώρα της μάχης, επέλεξαν την οδό της φυγής και μαζί της τη συμμαχία με τον χωρίς όρια λαϊκισμό», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Ψινάκη, αυτές τις στιγμές «προέχει η διαχείριση των συνεπειών αυτής της καταστροφής» σε κλίμα αλληλεγγύης, ενότητας και κοινής προσπάθειας.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα αναφέρθηκε και στο ζήτημα του πολιτικού κόστους, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε το υπολόγισε, κάτι που προκύπτει και από τη συρρίκνωση της παράταξής του στο δημοτικό συμβούλιο.

«Είναι γνωστό σε όλους ότι ως Δήμαρχος Μαραθώνος ουδέποτε υπολόγισα το πολιτικό κόστος, κάτι που αντικατοπτρίζεται στον αριθμό των μελών της Δημοτικής μου παράταξης», αναφέρει μεταξύ άλλων.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ