Δεν λύγισε στην Γλασκώβη η ΑΕΚ, ιστορική νίκη-ανατροπή για τον ΠΑΟΚ

Πήραν βαθμούς και οι δυο ομάδες.

 Στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League η Ένωση, απέσπασε 1-1 στο Celtic Park, παίζοντας από το 57' με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας της αποβολής του Γαλανόπουλου.

Με τη νίκη του ΠΑΟΚ και το ''Χ'' της ΑΕΚ η Ελλάδα βρέθηκε στην 14η της Ουέφα σε συλλογικό επίπεδο και με νίκη σήμερα ο Ολυμπιακός κόντρα στη Λουκέρνη θα δώσει επιπλέον βαθμούς για το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Στο 17' η Σέλτικ άνοιξε το σκορ με ΜακΓκρέγκορ, αλλά η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τον πολυπόθητο βαθμό της ισοπαλίας και να πετυχεί το χρυσό εκτός έδρας γκολ χάρη σε τέρμα του Κλωναρίδη στο 44'. 

ΣΕΛΤΙΚ (Μπρένταν Ρότζερς): Γκόρντον, Λούστιγκ (77' Σινκλέρ), Χέντρι, Άγιερ, Τίερνι, Μπράουν, Εντσάμ, Φόρεστ, Ρόγκιτς (63' Γκρίφιθς), ΜακΓκρέγκορ, Εντουάρ

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μπακασέτας (66' Αλέφ), Κλωναρίδης (80' Γκάλο), Λόπες, Λιβάγια (77' Πόνσε).

Ανατροπή - έπος

O ΠΑΟΚ βρέθηκε να χάνει 2-0 στο 17' από τη Σπάρτακ Μόσχας στην έδρα του, όμως δεν... έπεσε ποτέ! Πριν το ημίχρονο κατάφερε την τεράστια ανατροπή και κράτησε τη νίκη (3-2) μέχρι το τέλος, κάνοντας την Τούμπα να παραληρεί! 

Στο 7' ο Ποπόφ και στο 16' ο Πρόμες πάγωσαν το γήπεδο, αλλά μέσα σε δέκα λεπτά οι «ασπρόμαυροι» έφεραν τα πάνω κάτω. Στο 27' ο Πρίγιοβιτς με πέναλτι μείωσε, και στο 37' ο Λημνιός με πλασέ στην κίνηση ισοφάρισε σε 2-2.Στο 44’ το ματς ήρθε… Τούμπα! Πάλι με δημιουργό τον Λέο Μάτος και μετά το τραγικό λάθος του Μαξιμένκο, ο Δημήτρης Πέλκας έσπρωξε την μπάλα στην άδεια εστία και έκανε το 3-2.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Χατσερίδης, Κρέσπο, Κάνιας, Μαουρίσιο (84’ Σάχοφ), Πέλκας, Ελ Καντουρί (61’ Ουάρντα), Λημνιός (79’ Ζαμπά), Πρίγιοβιτς.

Σπαρτάκ Μόσχας (Μ. Καρέρα): Μαξιμένκο, Εσένκο, Ζιγκό, Μποκέτι (93’ Ρασκαζόφ), Κομπάροφ, Φερνάντο, Ζόμπνιν, Ποπόφ (64’ Τιμοφέεφ), Λομοβίτσκι, Λουίζ Αντριάνο (77’ Ζε Λουίς), Πρόμες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ