Άγγελος Μητρετώδης - Δημήτρης Κούκλατζης: Αποφυλακίζονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί - Πότε θα επιστρέψουν στην Ελλάδα

Οι δηλώσεις Τσίπρα και το tweet Καμμένου.

Ο Άγγελος Μητρετώδης κι ο Δημήτρης Κούκλατζης αποφυλακίζονται από τις τουρκικές φυλακές στις οποίες κρατούνταν από την 1η Μαρτίου.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Εισαγγελέας του τουρκικού δικαστηρίου αποφάσισε, σήμερα (14/08), την αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών μιας και τα κινητά τηλέφωνά τους βρέθηκαν «καθαρά».

Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των αμερικανικών πιέσεων που δέχεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών -κατά πάσα πιθανότητα- θα γίνει στην Τουρκία ερήμην τους.

Πότε θα επιστρέψουν στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, το Προεδρικό Αεροσκάφος θα σταλεί στην Τουρκία για να παραλάβει τους δύο στρατιωτικούς.

Ο επαναπατρισμός τους αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ωρών.

Αλέξης Τσίπρας: «Καλή πατρίδα, καλή λευτεριά!»

Ο Αλέξης Τσίπρας με το που έγινε γνωστή η είδηση, δήλωσε: «Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας, και της σταθερότητας στην περιοχή. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας και τις οικογένειές τους για το σθένος, την υπομονή και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν. Άγγελε και Δημήτρη, καλή πατρίδα και καλή λευτεριά».

Καμμένος: «Παναγιά, η Ελευθερώτρια»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ανήρτησε στο Twitter την εικόνα της Παναγίας της Ελευθερώτριας μιας κι η απόφαση για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ελήφθη παραμονή του Δεκαπενταύγουστου.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ