Οι 26 κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019 (φωτο)

Οι διάσημοι σχεδιαστές δημιούργησαν υποδήματα που καλύπτουν κάθε γούστο

Οι εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου, του Μιλάνου και του Παρισιού παρουσίασαν όλες τις κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019.

Οι διάσημοι σχεδιαστές δημιούργησαν υποδήματα που καλύπτουν κάθε γούστο και μπορούν να φορεθούν σε οποιαδήποτε περίσταση. Βέβαια δεν έλειψαν και τα extreme σχέδια παπουτσιών που δύσκολα θα δούμε να κυκλοφορούν στους δρόμους. Πρόκειται για ιδέες που αγγίζουν την υπερβολή, αλλά αναδεικνύουν μέσα από αυτήν μια πραγματική τάση.

Ποια είναι λοιπόν τα χρώματα και τα σχέδια παπουτσιών που θα φορεθούν αυτή τη σεζόν; Ποια είναι τα διακοσμητικά στοιχεία που θα απογειώσουν ένα απλό παπούτσι και θα προσθέσουν στυλ σε κάθε σας εμφάνιση;

Δείτε αναλυτικά τις τάσεις στα παπούτσια για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019 στη λίστα που ακολουθεί.

Γωνιώδες και κυλινδρικό τακούνι

Τα μεγάλα και σταθερά τακούνια που το κάτω μέρος τους έχει κλίση προς τα εμπρός θα αποτελέσουν κορυφαία τάση για την εποχή. Άσχετα με το αν είναι τετράγωνα, στρογγυλεμένα ή λεπτά πάνω και πιο χοντρά κάτω, τα τακούνια με τη γωνιώδη αυτή μορφή θα φορεθούν κατά κόρον.

Εξίσου μοντέρνα όμως θα είναι και τα κυλινδρικά τακούνια, συνήθως από ξύλο, σε οποιοδήποτε ύψος προτιμάτε. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο και κομψό σχήμα τακουνιού που θα δώσει στα παπούτσια σας υπέροχο στυλ.

Τακούνι έργο τέχνης

Πέρα όμως από τα παραπάνω ιδιαίτερα, αλλά σχετικά απλά σχέδια στα τακούνια, οι διάσημοι οίκοι μόδας παρουσίασαν ως μια από τις κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 -2019 τα τακούνια έργα τέχνης.

Πρόκειται για ξεχωριστά γλυπτά, αρχιτεκτονικά σχέδια που μετατρέπουν ακόμη και το πιο απλό και μουντό παπούτσι σε κάτι εντυπωσιακό και παράλληλα δυναμικό.

Μικροσκοπικά τακούνια – Kitten heels

Αν τα ψηλά τακούνια δεν είναι το δυνατό σας σημείο και τα απλά χαμηλά kitten heels σας φαίνονται παλιομοδίτικα, τότε αυτή η φετινή τάση της μόδας θα σας αλλάξει γνώμη. Τα μικροσκοπικά τακούνια με ύψος ελάχιστων πόντων φέτος το Φθινόπωρο / Χειμώνα ανανεώνονται.

Στολίζονται με στρας, πέτρες και άλλα διακοσμητικά στοιχεία και γίνονται μοντέρνα και εντυπωσιακά. Με αυτό τον τρόπο παίρνουν επάξια μια θέση δίπλα στα ψηλοτάκουνα στιλέτο.

Πλατφόρμες

Οι πλατφόρμες που αποτέλεσαν κορυφαία τάση της δεκαετίες των ’60s και ’80s επιστρέφουν και αυτή τη σεζόν στο top shoes trends. Πλατφόρμες που αποπνέουν αυτοπεποίθηση, κομψές και στυλάτες θα φορεθούν πολύ.

 Πρόκειται για τα παπούτσια που διαθέτουν έναν ενιαίο χοντρό πάτο που προσθέτει μερικούς πόντους στο ανάστημα σας. Στις πασαρέλες των διάσημων οίκων μόδας είδαμε πλατφόρμες τόσο σε παπούτσια τύπου γόβας ή μπότας, όσο και σε oxford shoes ή αθλητικά.

Ροζ παπούτσια

Ένα από τα top χρώματα της εποχής στα παπούτσια θα είναι το ροζ σε όλες του τις αποχρώσεις. Θα το δούμε να κοσμεί όλων των ειδών τα παπούτσια. Μπότες, μποτάκια, γόβες, oxford shoes και ότι υπόδημα προτιμάτε, αν έχει ροζ απόχρωση είναι In. Από το πολύ ανοιχτό παλ ή παστέλ μέχρι το έντονο neon ή φούξια ροζ χρώμα, τα παπούτσια της σεζόν θα είναι πολύ girly.

Μάλιστα αν συνδυάσετε αυτές τις αποχρώσεις με σκούρα ρούχα, όπως μαύρα, γκρι, μπλε κλπ, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε μια εκθαμβωτική αντίθεση στο ντύσιμο σας.

Κόκκινα παπούτσια

Ένα ακόμη από τα διαχρονικά και πολύ σαγηνευτικά χρώματα που το είδαμε να παραμένει στις κορυφαίες τάσεις του μακιγιάζ των χειλιών, αλλά και στα top χρώματα στα νύχια, είναι το κόκκινο. Ένα χρώμα σαγηνευτικό και θηλυκό που κάθε γυναίκα λατρεύει.

Αφού λοιπόν έκανε αισθητή την παρουσία του σε όλους τους τομείς της μόδας, δεν θα μπορούσε να λείπει από τις κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019.

Κόκκινα δερμάτινα, βελούδινα, γούνινα ή από άλλα υλικά παπούτσια προτάθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τους διάσημους σχεδιαστές.

Κόκκινα και μαύρα παπούτσια

Αν πάλι το ολοκληρωτικό κόκκινο στα παπούτσια δεν είναι του γούστου σας, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα υπόδημα με μαύρο και κόκκινο χρώμα. Πρόκειται για μια εξίσου εντυπωσιακή τάση στα παπούτσια για το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα.

Ο συνδυασμός των δυο αυτών κορυφαίων και βασικών χρωμάτων της γυναικείας μόδας είναι ιδανικός και αποτελεί μια διαχρονική ιδέα.

Ασημί παπούτσια

Το ασημί χρώμα στα παπούτσια θα αποτελέσει μια εξίσου κορυφαία επιλογή για το Φθινόπωρο / Χειμώνα. Πρόκειται για ένα λαμπερό χρώμα που αποπνέει πολυτέλεια. Σε αντίθεση με το χρυσό, που είναι επίσης ένα πολυτελές χρώμα, το ασημί είναι πιο εύκολο να συνδυαστεί και το προτιμούν περισσότερο οι γυναίκες.

Υπάρχουν παπούτσια από ασημί δέρμα – δερματίνη, είτε διακοσμημένα με διάφορα ασημί στοιχεία. Μάλιστα τα ψηλοτάκουνα που είναι στολισμένα με στρας, glitter, παγιέτες ή άλλα κοσμήματα, διαθέτουν έναν πιο βραδινό αέρα. Αν όμως διατηρούν ένα πιο ήπιο ύφος, μπορούν εξίσου να φορεθούν και την ημέρα.

Άσπρα μποτάκια

Μια ακόμη από τις κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019 είναι τα λευκά μποτάκια. Το άσπρο χρώμα σας δίνει την ευκαιρία να ακολουθήσετε τα trends της νέας σεζόν διατηρώντας τον καλοκαιρινό αέρα.

Πρόκειται για ένα χρώμα που μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με τις σκούρες αποχρώσεις των ρούχων για την περίοδο αυτή, δημιουργώντας όμορφες αντιθέσεις. Εξάλλου είναι γνωστό πως ο ασπρόμαυρος συνδυασμός αξεσουάρ και ρούχων δημιουργεί ένα εκθαμβωτικό ντύσιμο για κάθε ώρα και στιγμή.

Διάφανα παπούτσια

Ένα ακόμη από τα fashion trends που έκανε αισθητή την παρουσία του ήταν και η διαφάνεια. Την είδαμε να χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους σχεδιαστές στα ρούχα τους, αλλά θα την δούμε και στα παπούτσια με την μορφή του διάφανου πλαστικού στοιχείου.

Παπούτσια εξ ολοκλήρου από διάφανο υλικό ή διακοσμημένα με διάφανα σημεία θα φορεθούν πολύ αυτό το Φθινόπωρο / Χειμώνα.

Καρό παπούτσια

Ένα από τα prints που θα αποτελέσει κορυφαία τάση στα παπούτσια για το Φθινόπωρο / Χειμώνα, μαζί με τα animal prints, θα είναι και το καρό. Το είδαμε να χρησιμοποιείται από πολλούς διάσημους οίκους μόδας, τόσο σε γόβες και μποτάκια, όσο και σε ψηλές πάνω από το γόνατο μπότες.

Στην κορυφή των αποχρώσεων βρέθηκε το αγαπημένο κόκκινο καρό, αλλά εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση του κίτρινου και γκρι.

Κροκό παπούτσια

Το κροκό δέρμα δεν αποτέλεσε μόνο μια από τις κορυφαίες τάσεις στις τσάντες για τη σεζόν. Το είδαμε να χρησιμοποιείται εξίσου πολύ και στα παπούτσια όλων των ειδών, σε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.

Πρόκειται για ένα πολυτελές και ιδιαίτερο δέρμα που μπορεί να μεταμορφώσει πλήρως ένα απλό κατά τα άλλα σύνολο. Ταιριάζει υπέροχα με τζιν, σατέν και μεταξωτά υφάσματα, δημιουργώντας έτσι εκπληκτικά ντυσίματα τόσο για το πρωί, όσο και για το βράδυ.

Παπούτσια με εμφανή την φίρμα

Μετά το κροκό δέρμα, μια ακόμη από τις κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019 που την είδαμε και στις τσάντες είναι η εμφανής φίρμα. Ορισμένοι οίκοι θέλησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους προσθέτοντας στα παπούτσια τους το λογότυπο ή το όνομα της φίρμας σε εμφανές σημείο, ενώ κάποιοι άλλοι απλά δημιούργησαν ένα χαρακτηριστικό print που τους αντιπροσωπεύει.

Το trend αυτό θα φορεθεί σε όλα τα είδη παπουτσιών, από τις γόβες και τα χαμηλά μποτάκια, μέχρι τις καουμπόικες και τις ψηλές μπότες.

Φλοράλ παπούτσια

Ένα ακόμη print που χρησιμοποίησαν πολύ οι σχεδιαστές για να δημιουργήσουν τα παπούτσια τους ήταν τα λουλούδια. Αν και σε γενικές γραμμές αυτό το μοτίβο θυμίζει Άνοιξη, οι διάσημοι οίκοι το πρόσθεσαν στις κορυφαίες τάσεις για το Φθινόπωρο και το Χειμώνα.

Η βασική διαφορά του φθινοπωρινού φλοράλ print με αυτό της Άνοιξης ήταν τα πιο σκούρα και μουντά χρώματα. Άλλοτε μικρά και διακριτικά και άλλες φορές μεγαλύτερα άνθη διακόσμησαν τα παπούτσια όλων των ειδών, δίνοντας τους μια πιο ιδιαίτερη νότα.

Παπούτσια με φιόγκους

Οι φιόγκοι αποτέλεσαν ένα από τα top διακοσμητικά στοιχεία στα φθινοπωρινά – χειμωνιάτικα παπούτσια. Τους είδαμε να κοσμούν κάθε είδος υποδήματος με έναν επιβλητικό τρόπο.

Τα μεγέθη τους ήταν μεγάλα και τα χρώματα τους ποικίλα. Υπήρχαν παπούτσια που έδεναν με φιόγκο στον αστράγαλο και άλλα που τον είχαν στο μπροστινό μέρος του παπουτσιού.

Διακοσμημένα με κορδόνια – Lace up

Τα κορδόνια που δημιουργούν το εφέ κορσέ, τα λεγόμενα lace up, θα φορεθούν πολύ στα παπούτσια της σεζόν. Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες τάσεις που στολίζει πολλά διαφορετικά είδη υποδημάτων και έχει αγαπηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια.

Αντί τα κορδόνια να αποτελούν απλά το μέσο δεσίματος του παπουτσιού, πλέον κατέχουν εξέχουσα θέση στο σχέδιο. Τα είδαμε σε μπότες, μποτάκια, αλλά και χαμηλά παπούτσια, δημιουργώντας εντυπωσιακά και κομψά σχέδια για όλες τις ώρες και κάθε περίσταση.

Παπούτσια με γούνινες λεπτομέρειες και δαντέλα

Η γούνα και η δαντέλα αποτελούν διακοσμητικές λεπτομέρειες που θα έχουν κορυφαία θέση στη μόδα του Φθινοπώρου / Χειμώνα. Η γούνα είναι ένα στοιχείο που αποπνέει πολυτέλεια και ζεστασιά, αλλά και μια ιδιαίτερη υφή που δεν αρέσει σε όλες τις γυναίκες. Από την άλλη μεριά η δαντέλα είναι ένα πιο ρομαντικό διακοσμητικό στοιχείο.

Παπούτσια λοιπόν διακοσμημένα σε μεγαλύτερη ή μικρότερη έκταση με γούνα ή δαντέλα σε διάφορα χρώματα θα φορεθούν πολύ αυτή τη σεζόν.

Παγιέτες, φτερά και κρόσσια διακοσμούν τα παπούτσια

Στις κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 -2019 οι λαμπερές παγιέτες, τα διακοσμητικά φτερά και τα κρόσσια θα δώσουν μια πιο glamorous και ξεχωριστή όψη.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία μπορούν να απογειώσουν πλήρως ακόμη και το πιο απλό παπούτσι και να το κάνουν ιδανικό για τις βραδινές σας εξορμήσεις.

Πετράδια και κοσμήματα στα παπούτσια

Για τις γυναίκες όμως που λατρεύουν τα κοσμήματα και τα αστραφτερά πετράδια ή στρας, η σεζόν διαθέτει μια ιδιαίτερη τάση, τα παπούτσια με ρετρό και αντικέ στυλ.

Μαργαριτάρια, ρουμπίνια και όποιο άλλο είδος πολύτιμου λίθου σας αρέσει, μπορεί να κοσμεί ένα κομψό και περίτεχνο παπούτσι για τις πιο επίσημες εμφανίσεις σας.

Φαρδιές μπότες μέχρι την μέση της γάμπας

Σε γενικές γραμμές τα ankle boots έχουν αποτελέσει ένα είδος υποδήματος που έχει αγαπηθεί πολύ από τις γυναίκες. Οι διάσημοι σχεδιαστές μόδας όμως θέλησαν φέτος να δώσουν μεγάλη βαρύτητα στα μποτάκια μέχρι τη μέση της γάμπας που είναι φαρδιά και δεν αγκαλιάσουν το πόδι. Τα είδαμε να φοριούνται τόσο με παντελόνια και τζιν, όσο και με φούστες.

Το εντυπωσιακό αυτό σχέδιο παπουτσιού ήταν φτιαγμένο από πολλά διαφορετικά υλικά και είχε πολλές παραλλαγές. Μάλιστα το ενδιαφέρον κέντρισαν τα slouchy μποτάκια που έχουν μια ιδιαίτερη ζαρωμένη όψη.

Μοντέρνες καουμπόικες μπότες

Οι καουμπόικες μπότες της σεζόν έχουν διατηρήσει το παραδοσιακό σχήμα του παπουτσιού, εκσυγχρονίζοντας το ως προς τα χρώματα, τα υλικά κατασκευής και τα διακοσμητικά τους στοιχεία. Αυτή είναι μια ακόμη από τις κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019 που θα φορεθεί πολύ.

Καουμπόικες μπότες διακοσμημένες με στρας, αλυσίδες και μεταλλικά στοιχεία θα είναι must για την εποχή. Εξίσου όμως εντυπωσιακές θα είναι και οι ψηλές καουμπόικες μπότες πάνω από το γόνατο.

Μποτάκια με κορδόνια – Combat Boots

Τα ορειβατικού τύπου μποτάκια ή οι αρβύλες με κορδόνια θα φορεθούν εξίσου πολύ αυτό το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα. Είναι ιδανικά για να δημιουργήσετε casual chic street looks, αλλά και ροκ ή punk σύνολα. Μπορεί τα κλασσικά τους χρώματα να είναι το μαύρο, καφέ και μπορντό, ωστόσο φέτος θα δούμε πολλά περισσότερα χρώματα να κυκλοφορούν.

Συνδυάζονται υπέροχα με τζιν, κολάν ή παντελόνι, ενώ μπορούν να ταιριάξουν όμορφα και με μια μίνι φούστα. Αν πάλι σας αρέσουν τα φορέματα, φορέστε τις combat boots σας με ένα κοντό babydoll dress.

Πολυτελείς μπότες πάνω από το γόνατο

Οι μπότες πάνω από το γόνατο, γνωστές και ως over the knee boots, θα αποτελέσουν και φέτος μια από τις κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια. Μάλιστα οι διάσημοι σχεδιαστές μόδας παρουσίασαν πολλές διαφορετικές προτάσεις για ψηλές μπότες, οι οποίες καλύπτουν όλα τα γούστα και τις περιστάσεις.

Σχέδια με ψηλές μπότες από γυαλιστερή δερματίνη, κροκό δέρμα, αλλά και καστόρι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στις πασαρέλες. Τα χρώματα που είδαμε ήταν ποικίλα και κάλυπταν όλη τη χρωματική παλέτα, γεγονός που αποδεικνύει πως δεν θα φορεθούν μόνο τα κλασσικά χρώματα όπως μαύρο και καφέ.

Παπούτσια και μπότες με αγκράφες

Από τις γόβες στιλέτο μέχρι τα μποτάκια, οι αγκράφες θα αποτελέσουν κορυφαίο διακοσμητικό στοιχείο για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019.

Η λεπτομέρεια αυτή προσθέτει χαρακτήρα στο παπούτσι, χωρίς να είναι κάτι το υπερβολικό και άκομψο. Κάποιες αγκράφες έχουν μικρό και διακριτικό μέγεθος, ενώ ορισμένες είναι πιο ευδιάκριτες όπως αναφέρει το beaute tin Kyriaki

Slingbacks

Τα slingbacks είναι στην ουσία τα εξώφτερνα παπούτσια που δένουν στο πίσω μέρος ή στον αστράγαλο με λουράκι. Μπορούν να είναι κλειστά στη μύτη ή τύπου peep toe, ενώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία και στο ύψος του τακουνιού τους.

Τα kitten heels αποτελούν τα πιο δημοφιλή τακούνια γι’ αυτά τα παπούτσια, υπάρχουν όμως και εντυπωσιακά ψηλοτάκουνα στιλέτο.

Ιδιαίτερα sneakers

Τα αθλητικά παπούτσια της σεζόν αποκτούν έναν retro-kitsch αέρα με neon και αστραφτερά διακοσμητικά στοιχεία. Γίνονται ογκώδη και αποκτούν χοντρό πάτο.

Γι’ αυτό και τα δίπατα sneakers τύπου πλατφόρμας θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στους δρόμους.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ