Ποιες είναι οι κορυφαίες αντιφλεγμονώδεις τροφές! Κάποιες τις βλέπω πρώτη φορά

μπορείτε να ελέγξετε τη φλεγμονή με φυσικό τρόπο με τη χρήση αντιφλεγμονωδών τροφών

Η φλεγμονή είναι μια φυσική αντίδραση του σώματος που συμβαίνει συχνά όταν κάτι το βλάπτει ή το ερεθίζει. Ωστόσο, εκτός από τους εξωτερικούς υπάρχουν και εσωτερικοί παράγοντες, που μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή.

Η φλεγμονή μπορεί για παράδειγμα να είναι σύμπτωμα αρθρίτιδας και να οδηγήσει σε σοβαρές ασθένειες αν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Ευτυχώς, μπορείτε να ελέγξετε τη φλεγμονή με φυσικό τρόπο με τη χρήση αντιφλεγμονωδών τροφών όπως αναφέρει το medinova.gr

Παρακάτω σάς παραθέτουμε τις κορυφαίες αντιφλεγμονώδεις τροφές:

Σκόρδο
Το σκόρδο είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πρόληψη και τη θεραπεία του κρυολογήματος, ενώ είναι επίσης γνωστό για τις αντι-βακτηριακές και αντι-ιϊκές ιδιότητές του. Το σκόρδο μπορεί να σας ωφελήσει σε πολλά διαφορετικά επίπεδα: Μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγείτε από την ακμή, μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα υπό έλεγχο, ενώ είναι επίσης ιδανικό για να διατηρεί το βάρος υπό έλεγχο. Εκτός αυτού, το σκόρδο είναι επίσης γνωστό για τις μεγάλες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Το μυστικό έγκειται στην υψηλή του περιεκτικότητα σε θείο, που εμποδίζει την ενεργοποίηση των φλεγμονωδών ενζύμων στο σώμα.

Πράσινο τσάι
Ολοι γνωρίζουν πως το πράσινο τσάι είναι ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό, αλλά πόσοι άνθρωποι γνωρίζουν πραγματικά τα οφέλη του στην πλήρη έκτασή τους; Αυτό το καταπληκτικό ρόφημα έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης, να αποτρέψει την καρδιαγγειακή νόσο και μπορεί να αντιπαλέψει τις λοιμώξεις. Επιπλέον, το πράσινο τσάι έχει ήπια αντιφλεγμονώδη δράση, καθώς επίσης μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα. Το μυστικό; Οι υψηλές ποσότητες σε πολυφαινόλες και το γεγονός ότι είναι η καλύτερη πηγή πρόσληψης κατεχινών που κάνουν το πράσινο τσάι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Οι Κινέζοι και οι Ιάπωνες καταναλώνουν πράσινο τσάι σε τακτική βάση κι αυτός είναι ο λόγος που έχουν σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά καρδιακής νόσου, σε σύγκριση με άλλους ανθρώπους.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ (πιπερόριζα) χρησιμοποιείται ευρέως στην εναλλακτική μορφή θεραπείας Αγιουρβέδα για έναν καλό λόγο: Είναι ένα μπαχαρικό-θαύμα που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, από τη βελτίωση της πέψης μέχρι τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Το τζίντζερ ενισχύει τη φυσική ικανότητα του σώματος να απορροφά τα θρεπτικά συστατικά, βοηθά να αντιμετωπιστούν τα κοινά κρυολογήματα, καθώς και οι κράμπες στο στομάχι. Επιπλέον, είναι κατάλληλο για τον καθαρισμό των κόλπων (γι’ αυτό και αποτελεί μια πολύ καλή φυσική θεραπεία αν κάποιος πάσχει από υποτροπιάζουσες λοιμώξεις των ιγμορείων) και είναι επίσης κατάλληλο αν υποφέρετε από ναυτία. Επίσης, αποτελεί έναν αξιόπιστο σύμμαχο των αρθρώσεων. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο τζίντζερ στο ζεστό νερό και στη συνέχεια να απολαύσετε ένα μπάνιο για μισή ώρα. Εάν πάσχετε από αναπνευστικά προβλήματα ή είστε απλά κουρασμένοι, τότε πρέπει να ξέρετε ότι το τζίντζερ μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ καλό σας φίλο.

Κουρκούμη
Η κουρκούμη έχει επίσης χρησιμοποιηθεί ευρέως στην εναλλακτική θεραπεία Αγιουρβέδα, αλλά και ως συστατικό των κινεζικών φαρμάκων για τις ισχυρές αντιφλεγμονώδεις της ιδιότητες. Παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιείται κυρίως στην κουζίνα και όχι στην παραδοσιακή ιατρική, η κουρκούμη εξακολουθεί να είναι μια πολύ ισχυρή αντι-γηραντική, αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδης σούπερ τροφή. Την ίδια στιγμή οι μελέτες έχουν αποκαλύψει πως η κουρκούμη μπορεί να ανακουφίσει την ακαμψία και τον πόνο της αρθρίτιδας και σε μερικά μέρη του κόσμου χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ιατρικές θεραπείες σε ορισμένες μορφές καρκίνου.

Κόκκινο λάχανο
Το κόκκινο λάχανο περιέχει υψηλές ποσότητες φυτοχημικών και ανθοκυανινών, που πιστεύεται ότι έχουν μια πολύ ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. Την ίδια στιγμή το κόκκινο λάχανο έχει την ιδιότητα να μειώνει τη χοληστερόλη, ενώ περιέχει επίσης σινιγρίνη, μια ένωση που χρησιμοποιείται ευρέως στην έρευνα για την πρόληψη του καρκίνου. Εάν καταναλώνεται σε τακτική βάση, το κόκκινο λάχανο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου και καρκίνο του προστάτη, αλλά αυτό εξαρτάται κυρίως από τη μέθοδο μαγειρέματος. Οι γιατροί συστήνουν να χρησιμοποιούμε κατά το μαγείρεμα το κόκκινο λάχανο στον ατμό παρά στο φούρνο των μικροκυμάτων ή βραστό, επειδή στον ατμό διατηρεί τη γεύση και τα περισσότερα από τα οφέλη του.

Κρεμμύδια
Τα κρεμμύδια είναι συχνά αποκρουστικά, λόγω της γεύσης και της μυρωδιάς τους, αλλα περιέχουν φυτοθρεπτικά συστατικά που έχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Εάν πάσχετε από οξεία φλεγμονή που οφείλεται στο άσθμα, την αρθρίτιδα ή αυτοάνοσες νόσους, τα κρεμμύδια μπορούν να βοηθήσουν με την αντιφλεγμονώδη δράση τους. Επιπλέον, είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή αν υποφέρετε από αλλεργίες, ή έχετε χρονίως πρησμένες αρθρώσεις. Εκτός αυτού τα κρεμμύδια περιέχουν θείο, τανίνες και φλαβονοειδή που είναι επίσης ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες. Αν ψάχνετε για μια φυσική τροφή που θα κρατήσει την καρδιά σας υγιή μακροπρόθεσμα, τότε δεν θα πρέπει να ψάξετε πιο μακριά από τα κρεμμύδια. Τα κρεμμύδια είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για την πρόληψη του καρκίνου και των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Στυφά κεράσια
Τα στυφά κεράσια είναι τα μικρά κόκκινα φρούτα που περιέχουν ανθοκυανίνες και άλλα σημαντικά φυτοχημικά που είναι γνωστό ότι υποστηρίζουν την καλή κυκλοφορία του αίματος, έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες και εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των νεύρων. Τα στυφά κεράσια είναι ιδιαίτερα επωφελή τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες, καθώς αυξάνουν την ικανότητά τους να καταπολεμήσουν το αντιοξειδωτικό στρες, το οποίο συνδέεται με τον καρκίνο, τον διαβήτη και τις λοιμώξεις. Ο χυμός των στυφών κερασιών εμποδίζει τις επιδράσεις των καρκινογόνων ουσιών που υπάρχουν στον αέρα, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο για τον καρκίνο του πνεύμονα, του ήπατος ή του μαστού. Παράλληλα, οι υψηλές ποσότητες κερσετίνης κάνουν τα στυφά κεράσια μια σημαντική επιλογή για όσους έχουν υψηλά επίπεδα LDL («κακή» χοληστερόλη). Τέλος, η ένωση αυτή δρα επίσης και ως ισχυρός αντιφλεγμονώδης παράγοντας που είναι ιδανικός για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του άσθματος, καθώς και των συμπτωμάτων του αναπνευστικού γενικότερα.

Λάδι ρίγανης

Τα οφέλη του ελαίου της ρίγανης είναι πολλά, αλλά το πιο αξιοσημείωτο είναι πως μπορεί να αντιμετωπίσει τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, λόγω των αντι-ιϊκών και αντιμικροβιακών ιδιοτήτων. Ταυτόχρονα, εάν καταναλώνεται από το στόμα το λάδι της ρίγανης μπορεί επίσης να θεραπεύσει παρασιτικές μολύνσεις στους ανθρώπους και σκοτώνει τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς, επομένως είναι ασφαλές να πούμε ότι το λάδι ρίγανης έχει ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του ελαίου ρίγανης δεν είναι πλέον μυστικό για κανέναν: η κατανάλωση του ελαίου ρίγανης είναι ιδανική για την ανακούφιση από τον πόνο και την ταλαιπωρία που προκαλείται από εσωτερικούς παράγοντες, αλλά αν το χρησιμοποιείτε σαν μια τοπική κρέμα, μπορεί να μειώσει τον ερεθισμό και την ερυθρότητα στην περιοχή που εφαρμόστηκε, γρήγορα και αποτελεσματικά. Εκτός αυτού, το λάδι της ρίγανης είναι επίσης κατάλληλο για υπερ-ευαίσθητα άτομα που πάσχουν από αλλεργίες, καθώς έχει πολύ ισχυρές αντιαλλεργικές ιδιότητες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ