Να γιατί ο Μελανσόν έκανε το ελληνικό ‘’Φ’’ έμβλημα του κόμματος του: Ο Χρυσός Λόγος Φ ή Χρυσή Τομή Φ ή Θεϊκή Αναλογία!

Σημαντική αναφορά στην αρχαία Ελλάδα.

Ο Ζακ Λικ Μελανσόν επέλεξε το ελληνικό γράμμα ''Φ'' ως λογότυπο του κινήματός του Ανυπότακτης Γαλλίας. Όπως επισημαίνει η Liberation το γράμμα ''Φ'' το 21ο γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου παραπέμπει στην αρχαία Ελλάδα

«O Μελανσόν θεσμοθέτησε τον Οκτώβριο του 2016 το «Φ» ως το λογότυπο της Ανυπότακτης Γαλλίας και έχει εμπεδωθεί στο γαλλικό πολιτικό τοπίο σε τέτοιο βαθμό ώστε, το πολύ παλαιότερο από τη γέννηση του Μελανσόν σύμβολο να συνδέεται πλέον με το κίνημά του» γράφει η Liberation.

Ο Μελανσόν δήλωσε: «Το "Φ" συμβολίζει ότι ο πιο μεγάλος πρέπει να έχει την ίδια σχέση σε όλα τα πράγματα με τον πιο μικρό. Όπως κάθε άνθρωπος συγκρίνεται με τον γείτονά του, και ειδικά με τους φτωχότερους στον υπόλοιπο κόσμο». Σύμφωνα με τον ίδιο, το επέλεξε «από αγάπη για εκείνους που μας δίδαξαν τη δημοκρατία», αλλά και γιατί το «Φ» συμβολίζει επίσης τη φιλοσοφία αλλά και την «χρυσή τομή».

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ''Φ'' 

Σύμφωνα με το arxaia-ellinika.blogspot.com και τον Αναστάσιο Ντίνο οι Αρχαίοι Έλληνες για τις αποστάσεις χρησιμοποιούσαν σαν μονάδα μέτρησης το "στάδιο".Υπάρχει μία απίστευτη Γεωγραφική συμμετρία των αποστάσεων ή των γεωμετρικών σχημάτων που σχηματίζουν σημαντικά μνημεία της Ελληνικής Αρχαιότητας π.χ

Σχηματίζεται ένα ισοσκελές τρίγωνο μεταξύ της Ακρόπολης της Αθήνας, με τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και τον ναό της Αφαίας Αθηνάς στην Αίγινα με απόσταση 242 στάδια.
 
Σε κάθε γνωστό μνημείο της Αρχαίας Ελλάδας (π.χ μαντείο των Δελφών, το ιερό νησί της Δήλου , το ιερό της Δωδώνης κ.λπ.) όταν "χαράξουμε" Κύκλο με κέντρο το μνημείο και ακτίνα ένα άλλο μνημείο , τότε η νοητή περιφέρεια του κύκλου θα περάσει και από άλλο ένα μνημείο ή πόλη ! (πχ κέντρο "την Δωδώνη" και ακτίνα κύκλου "την Αθήνα" .... τότε η περιφέρεια του Κύκλου θα περάσει από την Σπάρτη! Κέντρο η "οι Δελφοί" - ακτίνα η Αθήνα - θα περάσει η περιφέρεια και από την Ολυμπία..., Δήλος - Αργος - Μηκύνες .... και πάρα πολλά άλλα παραδείγματα...) .

Η Χαλκίδα απέχει απ' την Θήβα και το Αμφιάρειο, 162 (Φ*100) στάδια (το ίδιο). Η απόσταση Θήβας - Αμφιαρείου είναι 262 στάδια (162 x 1.62 = 2.62 αλλά και 100 x φ2= 262) το τρίγωνο υπακούει στην αρμονία του χρυσού αριθμού φ. Η Χαλκίδα ισαπέχει επίσης απ' την Αθήνα και τα Μέγαρα 314 στάδια. Δηλαδή παρουσιάζονται ο χρυσός αριθμός φ και το π εκατονταπλασιασμένα.
 
Η Σμύρνη ισαπέχει απ' την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη (1620 στάδια). (Φ x 1000) . Εκτός από την Ιερή Γεωγραφία της Αρχαίας Ελλάδος, είναι γνωστό ότι το Παρθενώνας έχει κατασκευαστεί με αναλογίες και συνδυασμούς του ΧΡΥΣΟΥ αριθμού Φ = 1,618034 και του π =3,1415927.

Είναι τυχαίο ότι θεωρείται από το πιο λαμπρά μνημεία στην ιστορία της ανθρωπότητας;

Είναι τυχαία και συμπτωματική η χρήση στην κατασκευή του ναού, του ΧΡΥΣΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ Φ;

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ