Πρωτότυπα σουβλάκια με γαρίδες και μπέικον από τον Άκη Πετρετζίκη

Εύκολο φαγητό.

Υλικά:

Για τη μαρινάδα

  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 1/2 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1/4 κ.γ. κύμινο
  • 1/8 κ.γ. πάπρικα καυτερή

Για τη ραΐτα

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • κόλιανδρος, ψιλοκομμένος

Για τις γαρίδες

  • 4-6 φέτες μπέικον κομμένα στα 3
  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες (έχουμε αφήσει τις ουρές τους)
  • φύλλα δάφνης

 

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μπολ. Είναι αρκετά καυτερή οπότε μπορείτε να την προσαρμόσετε στα γούστα σας.
Για τη ραΐτα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
Για τις γαρίδες: Τοποθετούμε τις γαρίδες μέσα σε ένα μπολ. Αδειάζουμε τη μαρινάδα μέσα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Κλείνουμε με ένα καπάκι και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά αλλά μέχρι 2 ώρες. Παράλληλα βάζουμε μερικά ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε ένα μπολ με νερό και τα μουσκεύουμε ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σούβλες για σουβλάκια. Τυλίγουμε κάθε γαρίδα με ένα κομμάτι μπέικον και περνάμε τρεις ή τέσσερις γαρίδες μαζί στο καλαμάκι με ένα φύλλο δάφνης ενδιάμεσα στην κάθε μία. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες (προσοχή να μην τις ψήσουμε πολύ) και μέχρι το μπέικον να πάρει χρώμα. Πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε με τη ραΐτα.

Ευχαριστούμε το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ