Η βασίλισσα του τσίρκου πέθανε στα 105 αλλά έζησε μαγικά - Γάμος στο κλουβί με τα λιοντάρια και χειροκρότημα ως το τέλος (Φωτό & Βίντεο)

Έζησε τη ζωή της όπως ήθελε!

Η μητριάρχης του διάσημου «Τσίρκου του Χειμώνα» («Cirque d"Hiver») στο Παρίσι, η Ρόζα Μπουγκλιόν έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, σε ηλικία των 107 ετών.



Η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στις εγκαταστάσεις του Τσίρκου του Χειμώνα την Τετάρτη από τις 10.00 έως τις 13.00 και η κηδεία θα τελεστεί την ίδια ημέρα στις 14.30 σε εκκλησία της κωμόπολης Λιζί-σιρ-Ουρκ, στην περιοχή Σεν-ε-Μαρν.



Η «Μαντάμ Ρόζα» που γεννήθηκε μέσα σε ένα καραβάνι στις 21 Δεκεμβρίου του 1910 στην Ιξέλ στο Βέλγιο και το όνομά της ήταν Ροζαλί Βαν Μπιν, πέθανε την Κυριακή στο Παρίσι, στο σπίτι της που δεν απέχει πολύ από το «Τσίρκο του Χειμώνα».



Ήταν ερμηνεύτρια και καλλιτέχνης του τσίρκου. Παντρεύτηκε το 1928 μέσα σε ένα κλουβί με λιοντάρια. Μαζί με τον σύζυγό της Ζοζέφ Μπουγκλιόν απέκτησαν το διάσημο τσίρκο της γαλλικής πρωτεύουσας το 1934.



«Έως τις 26 Αυγούστου η Μαντάμ Ρόζα παρέμεινε η αδιαμφισβήτητη βασίλισσα του τσίρκου. Επί σχεδόν έναν αιώνα, υποδέχτηκε τους μεγαλύτερους σταρ και δέχτηκε σε αυτό τον ναό του τσίρκου τους σημαντικότερους διεθνείς καλλιτέχνες. 



Πέντε γενιές, από τις οποίες προέρχονται 55 εγγόνια, δισέγγονα, τρισέγγονα θα αποχαιρετήσουν την εμβληματική τους γιαγιά η οποία τούς κληροδότησε την αγάπη για το τσίρκο.



Όπως όλα τα μέλη της δυναστείας» η Ρόζα Μπουγκλιόν θα ταφεί στο κοιμητήριο του Λιζί-σιρ-Ουρκ. Είναι μια παράδοση που καθιερώθηκε μετά τον θάνατο της προγόνου της Marie-Louise Baglioni (το όνομα εξελίχθηκε σε γαλλικό για να γίνει Μπουγκλιόν) η οποία ετοιμοθάνατη είχε ζητήσει να ταφεί στον τόπο όπου το καραβάνι των τσιγγάνων του οποίου ήταν μέλος συνήθιζε να σταματά κάθε χρόνο.























 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ