Κρήτη: Ο θάνατος περίμενε την πανέμορφη 30χρονη στο φαράγγι - Πήγε για αναρρίχηση αλλά δεν επέστρεψε ποτέ σκορπίζοντας τη θλίψη

Οι πυροσβέστες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Θρήνος για την όμορφη εκπαιδευτικό από το Ηράκλειο, Κάλλια Μηλιαρά, η οποία έχασε τη ζωή της, πέφτοντας σε χαράδρα ατά τη διάρκεια αναρρίχησης στο Φαράγγι του Αμπά, στα Αστερούσια Όρη.

Η άτυχη κοπέλα συμμετείχε σε πενταμελή ομάδα ορειβατικού συλλόγου, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες, έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο κενό, από ύψος 65 μέτρων, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Οι συνάδελφοί της ειδοποίησαν τις Αρχές, ωστόσο, δυστυχώς, η επιχείρηση της 3ης ΕΜΑΚ δεν ήταν επιτυχής, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Μάλιστα, επιχείρησε να προσεγγίσει την περιοχή και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Οι πυροσβέστες, όπως γράφει το e-kriti.gr, κουβαλούσαν για πάνω από 6 ώρες το φορείο με την άτυχη γυναίκα.

Το ύψος και η κλίση της διαδρομής κυρίως από την ώρα που ο ήλιος έδυσε, ήταν οι παράγοντες που έκαναν την επιχείρηση εξαιρετικά επικίνδυνη.

H επιχείρηση ανάσυρσης της σορού από το σημείο που έχασε τη ζωή της η Κάλλια Μηλιαρά, ήταν πολύωρη κι ολοκληρώθηκε στη μία μετά τα μεσάνυχτα, λόγω του δύσβατου της περιοχής.

Συμμετείχαν συνολικά 16 πυροσβεστικοί υπάλληλοι, από το Ηράκλειο και τον Πύργο, με 7 οχήματα.

H 30χρονη νηπιαγωγός, με καταγωγή από το Σκαλάνι, που εργαζόταν σε σχολείο του Ηρακλείου, λάτρευε τη φύση και τις αναρριχήσεις και ήταν έμπειρη, ωστόσο η χθεσινή (02/09) ήταν η τελευταία της.

Η κηδεία της 30χρονης κοπέλας θα γίνει αύριο, Τρίτη (04/09), στις 11:00, από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Σκαλάνι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ