Κύπρος: Έκλαιγαν στον «αέρα» οι δημοσιογράφοι για τον εντοπισμό των 11χρονων - «Θα σας σκοτώσω» είπε στα παιδιά ο απαγωγέας (Βίντεο)

Πώς απήχθησαν τα παιδιά.

Η είδηση του εντοπισμού των δύο 11χρονων αγοριών που απήχθησαν, χθες (25/09), στη Λάρνακα έφερε δάκρυα στους δημοσιογράφους του «Sigma» που μετέδωσαν την είδηση.

Όπως είπε ο ρεπόρτερ με «σπασμένη» φωνή: «Είμαι συγκινημένος γιατί το έχουμε βιώσει από την αρχή, έχουμε κι εμείς παιδί στην ίδια ηλικία».

Πώς απήχθησαν τα παιδιά

Σύμφωνα με ηλικιωμένο ιδιοκτήτη κατοικίας απέναντι από την πίσω αυλή του Δημοτικού Καμάρων, στην οποία υπάρχει πόρτα που ανοίγει το πρωί για να διευκολύνεται η έλευση των μαθητών, ο 35χρονος βρισκόταν χθες στον χώρο πριν από τις 7:30 το πρωί. Η προσέλευση των μαθητών, όπως πάντα, άρχισε από τις 7.30. Σύμφωνα με τη μαρτυρία καθαρίστριας και τριών παιδιών που έδωσαν καταθέσεις στην Αστυνομία, γύρω στις 7:40 ο άνδρας εισήλθε αστραπιαία και με κοφτά βήματα στο Δημοτικό Σχολείο. Πλησίασε μια ομάδα από πέντε παιδιά και τους συστήθηκε ως «ο νέος δάσκαλος Γεωγραφίας στο σχολείο».

Και αφού τους έδειξε το δεμένο με επιδέσμους χέρι του, όπως γράφει ο «Φιλελεύθερος», τους ζήτησε να τον βοηθήσουν να μεταφέρει κάποια πράγματα από το αυτοκίνητό του. Προθυμοποιήθηκαν, σύμφωνα με τα παιδιά, τρία από το πηγαδάκι των πέντε. Ο άγνωστος δάσκαλος φορούσε σκούρα φανέλα και είχε ελαφρύ μούσι. 

35χρονος: «Θα σας σκοτώσω»

Ένα από τα παιδιά κοντοστάθηκε. Γύρισε πίσω. «Δεν μου άρεσε ο νέος δάσκαλος», είπε αργότερα στους ανακριτές. Ωστόσο, ο Θεμιστοκλής Ντόγκλης και ο Φίλιππος Σταματάκης τον ακολούθησαν προς το αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν σε αλάνα, που εφάπτεται του πεζόδρομου που καταλήγει στη μικρή πύλη της πίσω αυλής του Σχολείου. Μόλις έφτασαν στο αυτοκίνητο, όπως φέρεται να δήλωσε στην κατάθεσή του ένας εκ των 11χρονων, τους έβαλε με τη βία στο όχημα λέγοντας τους: «Κάτσετε αλλιώς θα σας σκοτώσω».

Στη συνέχεια, τους πήγε στο διαμέρισμά του, τους είπε να βγάλουν τα παπούτσια και τους έφτιαξε λεμονάδα, την οποία τους ανάγκασε να πιουν. Στη λεμονάδα πιστεύεται ότι είχε βάλει την ηρεμιστική ουσία Λοραζεπάμη. Τα παιδιά σε δευτερόλεπτα άρχισαν να έχουν μειωμένη αντίληψη (όχι όμως να καταστούν αναίσθητα).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ