Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα: Η τελική πρόβλεψη της ΕΜΥ για τον μεσογειακό κυκλώνα - Κλειστά σχολεία (Φωτό)

Έκτακτο δελτίο καιρού.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων, με αφορμή τον σχηματισμό μεσογειακού κυκλώνα στο Νότιο Ιόνιο αύριο, Παρασκευή 28/09.

Συγκεκριμένα, τα φοινόμενα θα ενταθούν το Σαββατοκύριακο (29-30/09) και θα επηρεάσουν με τοπικές καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους έως 10 μποφόρ μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου, την Αττική, την Εύβοια τις Κυκλάδες, την Κρήτη τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.

Η ΕΜΥ αναφέρει:

Παρασκευή 28/09/2018

Α. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο (κυρίως στην ανατολική και τη νότια) και την Κρήτη. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Κυκλάδες και προς το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια.

Β. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως στο Αιγαίο 6-7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ, και στο Ιόνιο 8 με 9 και το πρωί τοπικά 10. Βαθμιαία μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα πνέουν με ένταση στο Ιόνιο 6-7 και στο Αιγαίο 5-6 μποφόρ.

Σάββατο 29/09/2018

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν, με κύρια χαρακτηριστικά:

Α. Τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Β. Τη σταδιακή επικράτηση νότιων ανέμων, οι οποίοι στο νότιο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι θα φτάσουν τα 8-9 μποφόρ.

Κυριακή 30/09/2018

Α. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα επηρεάσουν την κεντρική και νότια χώρα.

Β. Νότιοι άνεμοι, πολύ θυελλώδεις και πιθανώς σε επίπεδο θύελλας (9-10 μποφόρ) θα πνέουν στα νότια πελάγη.

Κλειστά σχολεία στην Αττική και όχι μόνο

Με τιτίβισμά της, η Περιφερειαρχής Αττικής Ρένα Δούρου ανακοίνωσε ότι όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού θα παραμείνουν, αύριο (28/07), κλειστά.

Η κ. Δούρου έγραψε: «Λόγω των ιδιαίτερα έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών, με απόφαση της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου αύριο, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Α’Βάθμιας και Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής».

 

 

Ανάλογη απόφαση έχει ληφθεί, επίσης, στη Ζάκυνθο και στην Κεφαλλονιά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ