Botox μαλλιών: Η θεραπεία που χαρίζει όμορφα και υγιή μαλλιά

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους ειδικούς, το μπότοξ μαλλιών δεν πρέπει να εφαρμόζεται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μπορεί όλες να γνωρίζουμε καλά το botox προσώπου που εφαρμόζεται για την αναζωογόνηση του, ωστόσο το μπότοξ μαλλιών είναι λιγότερο γνωστό. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, πρόκειται για μια θεραπεία μαλλιών και μάλιστα πολύ ευεργετική.

Έχει την ικανότητα να χαρίζει στην τρίχα την χαμένη της λάμψη και ζωντάνια που φεύγει μέρα με την μέρα λόγω γήρανσης, της καταπόνησης της από τα εργαλεία styling, τους ρύπους του περιβάλλοντος αλλά και των σφιχτών χτενισμάτων.

Παρακάτω λοιπόν θα δούμε τι ακριβώς είναι το botox μαλλιών, τι προσφέρει, καθώς και την τιμή της θεραπείας που θα κάνει την τρίχα όμορφη, υγιή και λεία, όπως μας ενημερώνει το beautetinkyriaki.gr.

Τι είναι το botox μαλλιών;

Πρόκειται για μια θεραπεία μαλλιών για αντιγήρανση, αναδόμηση και βαθιά ενυδάτωση της τρίχας που αντιμετωπίζει τη φθορά στην οποία υπόκεινται τα μαλλιά μας με το πέρασμα του χρόνου, αλλά και από τον τρόπο που τα αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Το μπότοξ μαλλιών είναι εξίσου αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας, της ξηροδερμίας στο κεφάλι, αλλά και της τριχόπτωσης.

Τα προϊόντα styling και η συχνή χρήση θερμότητας τείνουν να αφυδατώνουν και να ταλαιπωρούν τα μαλλιά, κάνοντας τα να φαίνονται ξηρά και φριζαρισμένα. Το ίδιο συμβαίνει και με τις βαφές, το ξάνοιγμα και την περμανάντ.

Εφαρμόζοντας όμως μια θεραπεία με μπότοξ μαλλιών, δεν αντιμετωπίζετε μόνο τα ταλαιπωρημένα και με ψαλίδα μαλλιά, αλλά τους χαρίζετε πλούσιο όγκο. Επίσης, τα μαλλιά ανακτούν την ελαστικότητα τους και αποκτούν υγιή, λεία και λαμπερή όψη. Ο λόγος είναι πως το διάλυμα που εφαρμόζεται διεγείρει την παραγωγή ελαστίνης, κολλαγόνου και κερατίνης στην τρίχα, αυξάνοντας το πάχος της κατά 20%.

Πιο συγκεκριμένα, το διάλυμα αυτό περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες, αμινοξέα και λιπίδια. Απλώνοντας το στην τρίχα γεμίζει τα σπασίματα της, κάνοντας την λεία, μεταξένια και νεανική.

Η θεραπεία μαλλιών botox διαρκεί περίπου 3-5 μήνες, ανάλογα με τον τρόπο που προσφέρετε περιποίηση στα μαλλιά σας και δεν περιέχει χημικά ή ισιωτικά συστατικά, όπως η θεραπεία κερατίνης. Είναι περισσότερο μια θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης της τρίχας. Επομένως, δεν υπάρχουν περιορισμοί στον τρόπο χτενίσματος των μαλλιών μετά την εφαρμογή της. Μπορείτε λοιπόν να διατηρήσετε τα μαλλιά σας σγουρά ή ίσια και να τα φορμάρετε όπως εσείς θέλετε.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους ειδικούς, το μπότοξ μαλλιών δεν πρέπει να εφαρμόζεται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Τι συστατικά περιέχουν τα προϊόντα της θεραπείας μαλλιών μπότοξ;

Botox μαλλιών (3)

  • Βιταμίνη Ε: Ενυδατώνει, αναδομεί, θρέφει και προστατεύει τα μαλλιά, ενώ παράλληλα έχει αντιοξειδωτική δράση.
  • Αμινοξέα κερατίνης: Συγκρατούν την απαραίτητη υγρασία στην τρίχα.
  • Cashmere κερατίνη: Τονώνει και ενυδατώνει τα μαλλιά.
  • Υαλουρονικό νάτριο: Ενυδατώνει εις βάθος την τρίχα.
  • Πανθενόλη: Ενδυναμώνει τα μαλλιά, τα κάνει λεία και απαλά, ενυδατώνοντας τα σε βάθος.
  • Θαλάσσιο κολλαγόνο: Αναδομεί την τρίχα γεμίζοντας τα κατεστραμμένα της σημεία.
  • Τεταρτοταγείς εστέρες: Μειώνουν τα στατικά φορτία της τρίχας που δημιουργούν το φριζάρισμα.
  • Volumins: Δίνουν όγκο στα μαλλιά.

Πως γίνεται το botox μαλλιών στο σπίτι ή το κομμωτήριο;

Η εφαρμογή της συγκεκριμένης θεραπείας για τα μαλλιά μπορεί να γίνει και στο σπίτι, αγοράζοντας τα ειδικά προϊόντα από το φαρμακείο. Είναι όμως προτιμότερο να γίνει στο κομμωτήριο από εξειδικευμένους ανθρώπους που γνωρίζουν την διαδικασία.

Botox μαλλιών (4)

Τα βασικά βήματα για το botox μαλλιών είναι:

  1. Λούσιμο με ειδικό σαμπουάν που έχει ουδέτερο PH και καθαρίζει τα μαλλιά, προετοιμάζοντας τα να δεχθούν τα συστατικά της θεραπείας. Σε αυτό το σημείο γίνεται εσκεμμένα παράλειψη του μαλακτικού.
  2. Σκούπισμα με πετσέτα.
  3. Χώρισμα των μαλλιών σε τούφες, όπως γίνεται και με την βαφή.
  4. Εφαρμογή του προϊόντος μπότοξ σε όλο το μήκος της τρίχας και μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, ώστε να απορροφηθεί καλύτερα.
  5. Αναμονή 5 ή 20-30 λεπτά, ανάλογα με το προϊόν χρήσης. Σε αυτό το βήμα συνήθως κάθεστε στην κάσκα έτσι ώστε να απορροφηθεί καλύτερα το μπότοξ μαλλιών.
  6. Ξέπλυμα της θεραπείας από τα μαλλιά και στέγνωμα με το σεσουάρ στο 60-80%.
  7. Πέρασμα τούφας τούφας με μια πρέσα μαλλιών που έχει τρεις πλάκες, προκειμένου να ανοίξουν τα λέπια της τρίχας και να εισχωρήσει βαθύτερα το προϊόν.

Κατά μέσο όρο η θεραπεία μαλλιών με μπότοξ διαρκεί 1-1,5 ώρα.

Τιμή για botox μαλλιών:

Botox μαλλιών (5)

Η θεραπεία αυτή είναι μια οικονομική λύση για την αντιμετώπιση των φθαρμένων και ταλαιπωρημένων μαλλιών. Ενδεικτικά η τιμή του στα κομμωτήρια ξεκινάει από 10 ευρώ ανά επίσκεψη και φτάνει τα 60 ευρώ, ανάλογα με το μήκος των μαλλιών και την κατάσταση φθοράς τους.

Η διαδικασία του botox μαλλιών ολοκληρώνεται μετά από 1-2 μήνες και 3-4 επισκέψεις των 30-40 λεπτών στο κομμωτήριο.

Οι διαφορές της θεραπείας μαλλιών με μπότοξ ή με κερατίνη:

Τόσο η θεραπεία με κερατίνη, όσο και το botox μαλλιών, βελτιώνουν την θαμπή όψη των μαλλιών, κάνοντας τα λαμπερά και μεταξένια. Ωστόσο, έχουν και κάποιες βασικές διαφορές.

  • Το μπότοξ αναδομεί την τρίχα και την αναζωογονεί, ενώ η κερατίνη προσφέρει παράλληλα και ίσιωμα μαλλιών. Αυτό οδηγεί σε έναν περιορισμό του styling για τη θεραπεία κερατίνης.
  • Η ισιωτική θεραπεία με κερατίνη για τα μαλλιά περιέχει φορμαλδεΰδη, ενώ το botox όχι.
  • Για πολύ ίσια, λεπτά ή κατεστραμμένα μαλλιά ενδείκνυται το μπότοξ, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε τύπο μαλλιών και σε κάθε χρώμα. Δεν σπάει τους δεσμούς της τρίχας και βελτιώνει τον όγκο και την υφή της. Αντιθέτως, η ημιμόνιμη ισιωτική θεραπεία με κερατίνη αντενδείκνυται σε αυτές τις περιπτώσεις.
  • Η τιμή και των δυο θεραπειών είναι περίπου ίδια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως η κερατίνη χρειάζεται μια μόνο εφαρμογή και το κόστος της είναι λίγο μεγαλύτερο (ενδεικτικά 30-90 ευρώ), ενώ το botox χρειάζεται περισσότερες εφαρμογές με κόστος 10-60 ευρώ ανά επίσκεψη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ