Τα top 100 εστιατόρια της Ελλάδας βραβεύθηκαν - Ήμουν εκεί με ρεπορτάζ και φωτογραφίες

Η αφρόκρεμα της ελληνικής γαστρονομίας.

Ο κόσμος της γεύσης συγκεντρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (15/10), στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», για την ανάδειξη των 100 καλύτερων εστιατορίων στην Ελλάδα.

Την παρουσίαση της βραδιάς ανέλαβαν ο σεφ Βησσαρίων Παρθένης και η food blogger, Θέμις Καρδιόλακα.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε η «Σπονδή», ακολουθούμενη από το «Funky Gourmet» και το «Varoulko». Εντυπωσιακή κι η παρουσία δύο εστιατορίων του Έκτορα Μποτρίνι στο top 10.

Στις έθνικ κουζίνες ξεχώρισαν το «Sushimou», το «Nikkei» και το «Nolan» ενώ στην κατηγορία του κρέατος πρώτευσε το «Basegrill Athens».

Στα εστιατόρια για ψάρι αναδείχθηκε πρώτο το «Varoulko» και στο street food το «Hoocut».

Στα ειδικά βραβεία, ξεχωριστή στιγμή ήταν η ανάδειξη της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη από το «Funky Gourmet» ως της καλύτερης γυναίκας σεφ.

(Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο slide show του κειμένου.)