Χαλκιδική: Μεγάλη φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στη Σιθωνία - Απειλείται χωριό, εκκενώθηκαν σπίτια (Φωτό & Βίντεο)

Η κατάσταση είναι δύσκολη γιατί πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα, περίπου στις 6 το πρωί, στη Σιθωνία και λόγω των ισχυρών ανέμων απειλεί ακόμα και κατοικίες στη Σάρτη.

Η φωτιά ξέσπασε από την περιοχή Πλατανίτσι . Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή βοήθησαν τη φωτιά να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα.

Στις 8 το πρωί η φωτιά πλησίασε πάνω από τη Σάρτη και λόγω του καπνού δόθηκε εντολή από την Πυροσβεστική να εκκενωθούν τα σπίτια και οι εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται από την πάνω πλευρά του δρόμου, προς το δάσος. Η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Αγίου Νικολάου - Σάρτης, μεταφέρει το τοπικό halkidikinews.gr.

Όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Χαλκιδικής κατευθύνονται στα μέτωπα, ενώ ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, αρχιπύραρχος Εμμανουήλ Τσολάκης που συντονίζει την κατάσβεση, ανέφερε στο halkidikinews.gr ότι έχει ζητήσει να πετάξουν όσο το δυνατόν περισσότερα καναντέρ στο σημείο. 

Επιχειρούν 18 οχήματα της πυροσβεστικής με 40 άνδρες. Εκσκαπτικά του Δήμου Σιθωνίας συμβάλλουν στο να περιοριστεί η φωτιά, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής.

 

«Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ την κατάσταση δυσχεραίνει η διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή, όπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο FM"», είχε δηλώσει το πρωί ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Πάρης Ντέμπλας.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, πνέουν ισχυροί άνεμοι, η φωτιά είναι πάνω από τη Σάρτη. Υπάρχει μία ετοιμότητα, το Κοινοτικό Κατάστημα είναι ανοιχτό, χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο και αυτό, είναι το μεγάλο μειονέκτημά μας. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας», ανέφερε νωρίτερα.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ